To je to što me zanima!

Wimbledon: Čilić na Ljubičića u 1. kolu, Isner opet s Mahutom

U jedinome dosad odigranom dvoboju dvojice najboljih hrvatskih tenisača Ljubičić je slavio u Indian Wellsu 2008. godine. Ivo Karlović sučeliti će se s Tipsarevićem
Vidi originalni članak

Hrvatskom dvoboju između Marina Čilića i Ivana Ljubičića svjedočit ćemo u prvom kolu Wimbledona, teniskog Grand Slam turnira koji kreće u ponedjeljak na terenima All England Cluba...

Treći najboljerangirani hrvatski tenisač u ovom trenutku, Ivan Dodig (42.), u turnir će krenuti mečom protiv kvalifikanta, dok će se Ivo Karlović sučeliti 23. nositelju, Srbinu Janku Tipsareviću.

U jedinome dosad odigranom dvoboju dvojice najboljih hrvatskih tenisača Ljubičić je slavio u Indian Wellsu 2008. godine. Tipsarević vodi istim rezultatom protiv Karlovića zahvaljujući ovogodišnjoj pobjedi u Delray Beachu.

U najzanimljivijem dvoboju prvog kola muškog turnira sastat će se Amerikanac John Isner i Francuz Nicolas Mahut u reprizi senzacionalnoga lanjskog dvoboja prvog kola, koji je trajao kroz tri dana više od 11 sati. Visoki je Amerikanac na kraju u petom setu slavio 70-68. Meč će se opet, kao i prošle godine, igrati na terenu broj 18.

Prvi tenisač svijeta i branitelj naslova, Španjolac Rafael Nadal, u prvom će kolu igrati protiv Amerikanca Michaela Russela, dok će Švicarac Roger Federer, koji se našao u Nadalovu dijelu ždrijeba, igrati protiv Kazahstanca Mihaila Kukuškina.

To znači da će u drugoj polovici ždrijeba biti Novak Đoković i Andy Murray. Srbin će imati neugodan zadatak na startu protiv nekadašnjeg polufinalista (2006.) Marcosa Baghdatisa, dok će Murray započeti turnir protiv Španjolca Daniela Gimena Travera.

Od hrvatskih tenisačica u glavnom ždrijebu Mirjana Lučić sučelit će se 24. nositeljici, Slovakinji Dominiki Cibulkovoj, dok će Petra Martić stati nasuprot Amerikanki Vaniji King.

Idi na 24sata

Komentari 22

  • user_66879 17.06.2011.

    isner ce pomest mahuta, tipsa ce rijesiti karla, ljubo bi moga cilica, a dodig bi moga biti senzacija ukoliko zadrzi formu

  • dusansk 17.06.2011.

    Bez obzira na žrijeb, polufinale će vidjet prva četiri tenisača svijeta a onda je sve moguće !!! Noleeeeeeeeeeeee !!!

  • lucian 17.06.2011.

    murray osvaaja :D

Komentiraj...
Vidi sve komentare