To je to što me zanima!

Wimbledon ostao bez Hrvata: Murray bolji od Ljube u 4 seta

Ivan Ljubičić nije uspio prirediti iznenađenje protiv domaćeg, favoriziranog Andyja Murraya. Britanac je prošao u 4. kolo teže nego što sugerira pobjeda 6-4,4-6,6-1,7-6
Vidi originalni članak

Posljednja hrvatska nada na trećem Grand Slamu sezonu Ivan Ljubičić ni u 12. navratu nije uspio izboriti drugi tjedan Wimbledona. No, nije mu ni zamjeriti jer je na drugoj strani imao realnog jačeg protivnika Andyja Murraya koji je u osminu finala prošao slavljem 3-1 u setovima 6-4, 4-6, 6-1, 7-6 (4).

Iako rezultat sugerira laku pobjedu Britanca koji na leđima nosi 75 godina teško breme koliko jedan Britanac nije osvojio Wimbledon, Ljubo je pošteno namučio četvrtog nositelja. U prvom setu Banjalučanin je djelovao uvjerljivo, imao je visok postotak prvog servisa, a u sedmom gemu, nakon što je gem ranije spasio tri break lopte, nije uspio realizirati 0-40. Murray je spremno naplatio neiskorišteno. Ljubičić je nepotrebno griješio i s dvije dvostruke pogreške poklonio Britancu break koji je iskoristio za vodstvo 6-4.

Ljubo se nije dao obeshrabriti te je odmah na početku drugog seta breaknuo Murraya za 2-0, prednost koju je sačuvao do kraja za poravnanje setova na 1-1.

Break koji je Murray napravio u trećem setu unio je kod Ivana nervozu koja ga je do kraja seta potpuno dotukla te je ostao na samo jednom osvojenom gemu. Vodstvo od 2-1 Murrayu je dalo krila u četvrtom setu te je nošen publikom uspio napraviti spektakularan winner kroz noge na oduševljenje punog centralnog terena. Murray je servirao za meč na 5-4, ali Ljubičić je ponovo uzvratio, re-breaknuo i odveo susret u tie-break.

Murray je napravio mini-break 0-2, ali hrvatski tenisač je opet okrenuo na 3-2, no za preokret nije imao snage. Britanac je nanizao nekoliko poena za konačnih 7-4 i skidanje još jednog tereta sa svojih leđa nakon skoro tri sata igre.

Wimbledon, treće kolo

Andy Murray (4) - Ivan Ljubičić 6:4, 4:6, 6:1, 7:6 (4)

Idi na 24sata

Komentari 14

  • prada1 25.06.2011.

    nitko ne spominje da u juniorskom Wimbledonu imamo Hrvatsku predstavnicu 14-godišnju Osječanku Donnu Vekić koja je u drugom kolu !!!

  • privlaka 25.06.2011.

    kazu da je ljuboodigrao sjajno... pa hvala HRT sto si nam omogucio da ovaj meč pogledamo, bitno da se prenosio onaj "spektakl" u splitu...

  • KD35 25.06.2011.

    Ljubo kralj! Šteta što nije onaj prvi break potvrdio sa servom, onda bi vjerovatno uzeo i prvi set. E onda bi to bila druga priča... Ovak lovit zaostatak protiv ovog ćupavog koji vraća sve, gađa svaku drugu na crtu,... Šteta! Al sve jedno, svaka čast Ljubo!

Komentiraj...
Vidi sve komentare