Obavijesti

Sport

Komentari 14

Wimbledon ostao bez Hrvata: Murray bolji od Ljube u 4 seta

Wimbledon ostao bez Hrvata: Murray bolji od Ljube u 4 seta
1

Ivan Ljubičić nije uspio prirediti iznenađenje protiv domaćeg, favoriziranog Andyja Murraya. Britanac je prošao u 4. kolo teže nego što sugerira pobjeda 6-4,4-6,6-1,7-6

VIDEO

Posljednja hrvatska nada na trećem Grand Slamu sezonu Ivan Ljubičić ni u 12. navratu nije uspio izboriti drugi tjedan Wimbledona. No, nije mu ni zamjeriti jer je na drugoj strani imao realnog jačeg protivnika Andyja Murraya koji je u osminu finala prošao slavljem 3-1 u setovima 6-4, 4-6, 6-1, 7-6 (4).

Iako rezultat sugerira laku pobjedu Britanca koji na leđima nosi 75 godina teško breme koliko jedan Britanac nije osvojio Wimbledon, Ljubo je pošteno namučio četvrtog nositelja. U prvom setu Banjalučanin je djelovao uvjerljivo, imao je visok postotak prvog servisa, a u sedmom gemu, nakon što je gem ranije spasio tri break lopte, nije uspio realizirati 0-40. Murray je spremno naplatio neiskorišteno. Ljubičić je nepotrebno griješio i s dvije dvostruke pogreške poklonio Britancu break koji je iskoristio za vodstvo 6-4.

Ljubo se nije dao obeshrabriti te je odmah na početku drugog seta breaknuo Murraya za 2-0, prednost koju je sačuvao do kraja za poravnanje setova na 1-1.

Break koji je Murray napravio u trećem setu unio je kod Ivana nervozu koja ga je do kraja seta potpuno dotukla te je ostao na samo jednom osvojenom gemu. Vodstvo od 2-1 Murrayu je dalo krila u četvrtom setu te je nošen publikom uspio napraviti spektakularan winner kroz noge na oduševljenje punog centralnog terena. Murray je servirao za meč na 5-4, ali Ljubičić je ponovo uzvratio, re-breaknuo i odveo susret u tie-break.

Murray je napravio mini-break 0-2, ali hrvatski tenisač je opet okrenuo na 3-2, no za preokret nije imao snage. Britanac je nanizao nekoliko poena za konačnih 7-4 i skidanje još jednog tereta sa svojih leđa nakon skoro tri sata igre.

Wimbledon, treće kolo

Andy Murray (4) - Ivan Ljubičić 6:4, 4:6, 6:1, 7:6 (4)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...
A NAJSKUPLJI IKAD!?

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...

Plus+ Krivac je predsjednik, koji postavlja pravila igre. I koji je amenovao puno veće probleme od toga je li Sahiti sprintao ili Diallo pružio ruku nakon utakmice... Sada većina igrača izgleda i igra kao da želi što prije otići