To je to što me zanima!

Wood: Tko se ilegalno kladi, ide u zatvor!

Organizatori Australian Opena surađivat će s policijom ne bi li spriječili korupcijske aktivnosti na prvom Grand Slam turniru sezone u Melbourneu
Vidi originalni članak

Namještanje mečeva i ilegalno klađenje prijetnja su tenisu. Korupcija prijeti našem sportu i moramo se zaštiti. Zato ćemo surađivati s detektivima tijekom Australian Opena u siječnju, izvijestio je Steve Wood, izvršni direktor australskoga teniskog saveza.
Nakon srpnja više ništa nije isto. Čak osam milijuna dolara uplata na poraz  Davidenka, četvrtog tenisača svijeta, u Sopotu šokiralo je teniski svijet. Britanska on-line kladionica Batfair odbila je, dakako, isplatiti dobitke.
- Nikoga ne želimo optuživati za prijašnje slučajeve, ali ćemo se pobrinuti da takvih primjera nemamo u Australiji. Maksimalna kazna za korupciju i ilegalno klađenje je i do 15 godina zatvora - upozorio je Australac Steve Wood.
Svaki sumnjivi profesionalac danas se provjerava. Kontroliraju se mobiteli, računala, računi u bankama. Međutim, pravi problem su tenisači koji igraju na nižim razinama. Na Challengerima, Futuresima. Tamo gdje tenisači igraju za “šaku dolara”.
- Policija će nam pomoći da se naši posjetitelji osjećaju ugodno na turniru i uživaju u ljepoti tenisa. Varalicama ćemo zatvoriti vrata. I doživotno ih istjerati s Opena - zaključio je prvi čovjek australskog saveza.
Scotland Yard je prije nekoliko mjeseci ispitivao Nikolaja Davidenka, njegovu suprugu Irinu, brata Eduarda. U Australiji se pak nadaju da neće biti primorani na takve neugodnosti...

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Hacker-ri 22.12.2007.

    Britanska on-line kladionica Batfair odbija isplatiti i iznos od 10 tisuca eura. Bitno da uplate primaju a isplate ne, i tako se bogate. Kad osvojite slican iznos dobijete potvrdu da \"Interpol istrazuje slucaj korupcije i mita\" a vi ste vec uplatili. Ima na tisuce takvih slucaja samo se o njima ne pise !

Komentiraj...
Vidi sve komentare