To je to što me zanima!

'Wunderkindi' će obilježiti SP: Di Maria, Suarez, Ozil

Svako prvenstvo dosad je 'izbacilo' novu mladu zvijezdu. Osam mladih igrača moglo bi obilježiti ovo Svjetsko prvenstvo u Južnoafričkoj Republici
Vidi originalni članak

Osvojiti trofej ili medalju na Svjetskom prvenstvu vrhunac je karijere nogometaša, a samo sudjelovanje velika čast. S tim se natjecanjem donekle može mjeriti samo Liga prvaka. Svake četiri godine mjesec dana je to uživanja u majstorijama najboljih nogometaša. I ovo ljeto u prvom planu bit će Ribery, Messi, Rooney, Robben, Sneijder, Kaka, Drogba, C. Ronaldo, Fabregas, Villa i mnogi drugi..
No, svako prvenstvo dosad je 'izbacilo' novu mladu zvijezdu. Neke su bljesnule pa se ugasile, a neke su ostvarile zapažene karijere. Ovi mladi igrači trebali bi obilježiti Svjetsko prvenstvo u Južnoafričkoj Republici i pritom nas dobro zabaviti.

Angel di Maria (22), vrijednost: 9.5 milijuna eura
Mladi Argentinac golom je odlučio finale Olimpijskih igara u Pekingu i najavio je veliku karijeru. Igrač je Benfice, a za njega je Manchester City već ponudio 43 milijuna eura. Pola Europe se otima za sjajno lijevo krilo.

Mesut Ozil (22), vrijednost: 20 milijuna eura
Turčin u njemačkom dresu nadolazeća je zvijezda, a nakon pola sezone proglašen je i za najboljeg igrača Bundeslige. Igrao u Schalkeu, a zadnje dvije sezone motor je Werderove, ali i igre Njemačke.

Marek Hamšik (22), vrijednost: 24 milijuna eura
Igra odlično u Napoliju, a sa tako malo godina na leđima ofenzivni veznjak već je kapetan Slovačke i glavni igrač. U Serie A debitirao je sa samo 17. Novi Zeland, Paragvaj i Italija su prolazni za ovu reprezentaciju, ali samo ako će Hamšik biti u formi.


Gonzalo Higuain (22), vrijednost: 32 milijuna eura

Najbolji strijelac Real Madrida i drugi strijelac Primere sa 27 golova. Nije spektakularan napadač, ali pogađa kako god treba iz svih pozicija. Ako ne ostane u Realu, ne treba brinuti za karijeru, mnogi ga žele. S Messijem i Aguerom činit će argentinski napad, jedan od najjačih na prvenstvu.

Hugo Lloris (23), vrijednost: 14 milijuna eura
Golman Lyona i jedinica francuske reprezentacije već se ubraja među najbolje na svijetu. Ako razvije potencijal branit će u nekom od najvećih klubova svijeta, a Francuska je mirna sljedećih desetak godina. Gotovo nikad ne kiksa, a brani i nemoguće.

Luis Suarez (23), vrijednost: 20 milijuna eura
Napadač Ajaxa ovo ljeto sigurno će promijeniti sredinu jer je davno prerastao nizozemsku ligu. Milan, Manchester United i još mnogi stoje u redu za najboljeg strijelca lige koji je u 34 kola zabio 35 golova. S Forlanom će činiti ubojiti napad Urugvaja.

Yoan Gourcuff (23), vrijednost: 24 milijuna eura
Francuz je prošle sezone odveo Bordeaux do naslova prvaka, a ove do četvrtfinala Lige prvaka. Programirani je nasljednik Zidanea, ali tek se treba dokazati. Nekoliko godina proveo je u Milanu, ali tamo nije dobio pravu priliku, iako doista sve zna s loptom.

Aleksandar Kolarov (24), vrijednost: 9 milijuna eura
Lijevi bek Lazija već je tri godine u Rimu, a odličnim igrama navukao je pažnju brojnih klubova, među njima i Liverpoola. Standardan je i u reprezentaciji Srbije, a na toj poziciji među najboljima koji će igrati u JAR-u.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • jajcanin 21.05.2010.

    Higuain već 2 godine za redom najbolji strijelac reala, po meni će najviše pokazati ako ga bude koristio...

  • syncmaster 940nw 21.05.2010.

    *** Izbrisano zbog nepoštivanja pravila *** Admin

  • anmd 21.05.2010.

    Ma ako ovaj Hamsik vrijedi 24 milje koloko bi trebao vrijedit Modric...Gluposti...

Komentiraj...
Vidi sve komentare