To je to što me zanima!

Xavi je novi trener Barcelone? 'Želim se vratiti kući, povratak u Barcu bio bi spektakularan'

Ja pozitivno gledam na stvari, klubovi komuniciraju i moraju postići dogovor. U pitanju je zdravi razum, kazao je trener Al-Sadda Xavi Hernandez
Vidi originalni članak

Barcina igračka legenda Xavi Hernandez (41) izjavio je da se želi vratiti kući i biti trener Barce, te se nada dogovoru sa svojim sadašnjim klubom katarskim Al Saddom, objavili su britanski mediji.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Xavi je trener Al Sadda od 2019. i prošle sezone je osvojio naslov prvaka, a klub je neporažen u 36 ligaških utakmica. 

- Već danima razgovaram s Barcom i sve je spremno. Oba kluba znaju moj stav i nadam se da će se stvari ubrzo riješiti. Želim se vratiti kući. Povratak u Barcelonu bio bi spektakularan i uzbudljiv - kazao je Xavi.

Vodstvo Al Sadda zasad ostaje pri tome da neće pustiti Xavija, te da ga se klub ne može odreći u tako osjetljivom trenutku u sezoni.
 
- Ja pozitivno gledam na stvari, klubovi komuniciraju i moraju postići dogovor. U pitanju je zdravi razum - dodao je Xavi.

Ronald Koeman postao je bivši nakon katastrofalnih rezultata, a Joan Laporta izričito vidi samo Xavija kao njegovog nasljednika. On je taj koji ima Barcelonu u krvi, ne žele instant rješenja već trenera koji će sudjelovati u ovom procesu koji je pred Barcom. Dogodila se smjena generacije, nema više Lea Messija i netko mora vratiti Blaugranu na stare staze slave. 

Istina, tek je krenuo u trenerske vode, nije vodio niti jedan ozbiljan klub u karijeri i pitanje je kako bi se snašao na vrućoj klupi Katalonaca. No, riječ je o igraču koji je cijelu karijeru skoro proveo u Barceloni, ima taj DNA i neupitno znanje koje je upijao tijekom bogate nogometne karijere. Odigrao je čak 767 utakmica i osvojio 27 trofeja te itekako poznaje situaciju u Blaugrani. Klub ga želi, htio bi i on doći, no je li sada pravi trenutak? Pitanje je kako bi sve utjecalo na njegovu trenersku karijeru u slučaju neuspjeha, a mnogi smatraju kako je Barcelona u ovome trenutku za njega ipak preveliki zalogaj. 

No, nekada je potrebno riskirati, a svi znamo što se dogodilo kada je Real Madrid 2016. godine za trenera postavio tada neiskusnog Zinedinea Zidanea. Osvojio je s klubom tri Lige prvaka i dvije La Lige, a možda je to putokaz za Barcelonu. Klupska legenda koja će izvaditi klub iz blata. 

Idi na 24sata

Komentari 3

  • NIKE 04.11.2021.

    Pirlo efekt. Ajde ovaj je barem u pustinji kalamio nekako tiki-taku, ali sve je to veliki upitnik ako mu ne daju odrešite ruke i sezonu do kraja bez velikog očekivanja.

  • TovarHŽV 04.11.2021.

    Nakon par poraza bit ce Xavi odlazi

  • Space Burek 04.11.2021.

    Trenutno najbolje riješenje za klub. Od Koemana ne moze biti gori a cilj je izboriti prva 4 mjesta. Vjerovatno se nece biti nekakvog pomaka u igri do kraja ovog mjeseca ali nema veze. Bitno je da Xavi vidi tko zasluzuje igrati u Barci a tko ne. Koliko vidim Koemanovo veliko pojacanje Luuk De Jong se vraca u Sevillu krajem godine a tu su još Coutinho, Roberto, Braithwaite itd. a vjerovatno je i ovo kraj za Albu i Piquea a tu je i Busquets.

Komentiraj...
Vidi sve komentare