Obavijesti

Sport

Komentari 3

Xavi je novi trener Barcelone? 'Želim se vratiti kući, povratak u Barcu bio bi spektakularan'

Xavi je novi trener Barcelone? 'Želim se vratiti kući, povratak u Barcu bio bi spektakularan'

Ja pozitivno gledam na stvari, klubovi komuniciraju i moraju postići dogovor. U pitanju je zdravi razum, kazao je trener Al-Sadda Xavi Hernandez

VIDEO

Barcina igračka legenda Xavi Hernandez (41) izjavio je da se želi vratiti kući i biti trener Barce, te se nada dogovoru sa svojim sadašnjim klubom katarskim Al Saddom, objavili su britanski mediji.

Pokretanje videa...

Messi maše fanovima u Parizu nakon transfera u PSG VIDEO

Xavi je trener Al Sadda od 2019. i prošle sezone je osvojio naslov prvaka, a klub je neporažen u 36 ligaških utakmica. 

- Već danima razgovaram s Barcom i sve je spremno. Oba kluba znaju moj stav i nadam se da će se stvari ubrzo riješiti. Želim se vratiti kući. Povratak u Barcelonu bio bi spektakularan i uzbudljiv - kazao je Xavi.

Club World Cup - Quarter Final - Monterrey v Al Sadd SC

Vodstvo Al Sadda zasad ostaje pri tome da neće pustiti Xavija, te da ga se klub ne može odreći u tako osjetljivom trenutku u sezoni.
 
- Ja pozitivno gledam na stvari, klubovi komuniciraju i moraju postići dogovor. U pitanju je zdravi razum - dodao je Xavi.

Ronald Koeman postao je bivši nakon katastrofalnih rezultata, a Joan Laporta izričito vidi samo Xavija kao njegovog nasljednika. On je taj koji ima Barcelonu u krvi, ne žele instant rješenja već trenera koji će sudjelovati u ovom procesu koji je pred Barcom. Dogodila se smjena generacije, nema više Lea Messija i netko mora vratiti Blaugranu na stare staze slave. 

Marc Aspland/The Times/NI Syndication/PIXSELL

Istina, tek je krenuo u trenerske vode, nije vodio niti jedan ozbiljan klub u karijeri i pitanje je kako bi se snašao na vrućoj klupi Katalonaca. No, riječ je o igraču koji je cijelu karijeru skoro proveo u Barceloni, ima taj DNA i neupitno znanje koje je upijao tijekom bogate nogometne karijere. Odigrao je čak 767 utakmica i osvojio 27 trofeja te itekako poznaje situaciju u Blaugrani. Klub ga želi, htio bi i on doći, no je li sada pravi trenutak? Pitanje je kako bi sve utjecalo na njegovu trenersku karijeru u slučaju neuspjeha, a mnogi smatraju kako je Barcelona u ovome trenutku za njega ipak preveliki zalogaj. 

FILE PHOTO: Emir Cup - Final - Al Sadd v Al Rayyan

No, nekada je potrebno riskirati, a svi znamo što se dogodilo kada je Real Madrid 2016. godine za trenera postavio tada neiskusnog Zinedinea Zidanea. Osvojio je s klubom tri Lige prvaka i dvije La Lige, a možda je to putokaz za Barcelonu. Klupska legenda koja će izvaditi klub iz blata. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Đoković: Ivanišević mi više nije trener. Odlučili smo se za razlaz
KRAJ SURADNJE

Đoković: Ivanišević mi više nije trener. Odlučili smo se za razlaz

Šefinjo hvala na svemu, prijatelju. Volim te, napisao je Đoković u objavi o kraju šestogodišnje suradnje s Ivaniševićem. Zajedno su osvojili 12 Grand Slamova
Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao