To je to što me zanima!

Xavi: U kojem god sastavu igrali ostajemo uvijek najbolji

Prijateljski susret protiv Saudijske Arabije izbornik španjolske iskoristio je kako bi iskušao neka nova imena. No usprkos tome 'furija' je opet bila uvjerljiva i slavila 5-0
Vidi originalni članak

- Nije važno tko igra, momčad uvijek izgleda odlično – izjavio je nakon ogleda sa Saudijcima veznjak Barcelone Xavi Hernandez.

Svjetski i dvostruki uzastopni europski prvaci u kojem god sastavu igrali dokazuju kako su najbolji. svjesni su toga i sami i očito ne glume lažnu skromnost jer to ističu u svakoj prilici. A kako i ne bi, posljednjih godina osvojili su sve vrijedno osvajanja.

- Iako je u sastavu bilo igrača koji nisu često igrali za reprezentaciju to nije poremetilo našu igru. Svi se osjećamo izvrsno i jako smo sretni kada igramo zajedno – dodao je Xavi.

Hvali ih i Rijakaard

Da su Španjolsci zbilja najbolji priznao je i izbornik Saudijske Arabije, ali nekada i trener Barcelone, slavni nizozemski nogometaš Frank Rijakaard.

- Španjolska je najbolja reprezentacija na svijetu. Ima na okupu najbolje igrače koje sam ikada vidio - nahvalio ih je Rijakaard.


- Rijkaard je jako dobra osoba, dobar trener koji je jako puno dao Barceloni. Sjećam ga se kao iznimnog gospodina i sjajnu osobu – uzvratio je na njegove komplimente Xavi.

Idi na 24sata

Komentari 20

  • lukamodricrealmadrid 08.09.2012.

    Ah ta Spanija koliko se puta spominje u zadnje vrijeme opcenito u sportu, a pogtovo u nogometu...Cinjenica jest da su trenutno najbolji na svijetu , ali sve je to plod ulaganja u skolu pogotovo u spanjolske velikane Barcelonu i Real madrid odakle znaci 90 posto igraca igra... Zato jesu i Barcelona i Real trenurno najbolji klubovi na svijetu jer ih upravo povezuje ovaj kolektiv iz Spanije da kazem ista narav i smisao igranja nogometa...al je neminovno reci da nisu najbolje generacija svih vremena kosto ih mnogi nazivaju jer svako vrijeme ima svoje predstavinke u svakom sportu pa i u ovom (najvaznijoj sporednoj stvari) jer je prije 10 do 15 godina jedan Brazil harao svijetom sa svojim stilom igre i sa svojim mega zvijedama koji su zadivili svijet tako da nebih bas rekao da su najbolji svih vremena Spanci ali daleko od toga treba im se kapa skinut za sve ovo sto su napravili i sto ce pravit u narednim godinama :)

  • PMF 087 08.09.2012.

    Sve je to zasluga ulaganja u škole sporta zadnjih 20 godina u Španjolskoj. Zato imaju jak nogomet, košarku, rukomet.. U nogometu trenutno ne postoji ekipa koja ih može u 10 susreta tući više od 2 puta. Prejaki su za sve. Pitanje je samo koliko dugo mogu opstati na tom nivou i imaju li odgovarajuči podmladak (a mislim da imaju dosta dobar) da nastavi njihovim stopama.

  • BW7 08.09.2012.

    Ne zadugo...

Komentiraj...
Vidi sve komentare