To je to što me zanima!

Yaya Toure zarađuje više od ostalih afričkih nogometaša

Yaya Toure iz Manchester Cityja afrički je nogometaš koji se među igračima s tog kontinenta ima najveću zaradu, gotovo 13 milijuna dolara godišnje
Vidi originalni članak

Forbes je objavio popis osmorice afričkih nogometnih legionara s najvišim osobnim primanjima. Taj popis predvodi Bjelokošćanin Yaya Toure iz Manchester Cityja.

Prema procjeni, njegova godišnja zarada iznosi 13.3 milijuna dolara. Njegov brat Kolo Toure, također iz Manchester Cityja, koji je trenutno suspendiran zbog pozitivnog nalaza na dopinškom testu, nalazi se na četvrtom mjestu s 10.3 milijuna dolara zarade.

Između dvojice Tourea smjestili su se Kamerunac Samuel Eto'o iz Intera i Togoanac Emmanuel Adebayor, napadač Manchester Cityja koji je drugi dio prošle sezone odigrao na posudbi u Real Madridu. Obojica godišnje zarađuju 12 milijuna dolara.

Sevillin 33-godišnji napada iz Malija Frederic Kanoute je na petom mjestu sa 6.6 milijuna dolara godišnje zarade, dok je Didier Drogba, Chelseajev napadač iz Obale Bjelokosti, tek na šestom mjestu s utrženih 8 milijuna dolara. Popis osmorice objavljenih zaključuju dvojica njegovih suigrača iz Chelseaja, Nigerijac John Mikel Obi (5.8 milijuna dolara) i Ganac Michael Essien (5.5).


Idi na 24sata

Komentari 15

  • user_48142 22.06.2011.

    totaaaaaaaaaalno previše za touree.

  • DARK HORSE 22.06.2011.

    Po meni je Modrić najbolji Afrički igrač uz Trebotića i Anasa

  • IP95 22.06.2011.

    "Sevillin 33-godišnji napada iz Malija Frederic Kanoute je na petom mjestu sa 6.6 milijuna dolara godišnje zarade, dok je Didier Drogba, Chelseajev napadač iz Obale Bjelokosti, tek na šestom mjestu s utrženih 8 milijuna dolara. " Koji ku*ac ????

Komentiraj...
Vidi sve komentare