To je to što me zanima!

"Barakude" s čak 17 razlike u 1/4 finala Svjetskog prvenstva

Hrvatska vaterpolska reprezentacija odradila je lakši trening i u osmini finala dobila Novozelanđane 21-4. U četvrftinalu SP-a igrat će protiv Australije ili Njemačke
Vidi originalni članak

Hrvatska je davne 1994. svladala Novi Zeland 35-1 i do danas je to rekord, najviša pobjeda na Svjetskim prvenstvima. Novozelanđani su za duplo napredovali u tih 18 godina, 'barakude' su ih pobijedile 21-4 u osmini finala.

Bio je to lakši trening, ali naši su uspavano ušli u utakmicu. U uvodnih osam minuta su primili gol, početkom 2. četvrtine još dva pa je nezadovoljni izbornik Ivica Tucak pozvao minutu odmora. Od tog trenutka se sve promijenilo, naši su ubacili u brzinu više pa su tako 3. četvrtinu dobili s čak 8-0.

Tucak je dao priliku nekima koji su igrali manje pa je veću minutažu, između ostalih, dobio i golman Bijač. Sukno je pak trenutačno prvi strijelac SP-a, a danas su on i Muslim bili najefikasniji s po pet golova.

Hrvatska nikad nije imala lakši put do polufinala, nakon SAD-a, Kanade, JAR-a i Novog Zelanda, slijedi susret protiv boljeg iz dvoboja Njemačke i Australije.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • solskjaer 28.07.2013.

    rekao bih da imaju otvoren put za finale, jer u polufinalu ih ceka grcka ili madarska..

  • Venucci 28.07.2013.

    ajmo jos jednu medalju

  • Viktor Budaković 28.07.2013.

    Svaka čast našima,ali ovo su smiješni protivnici,nedorasli za SP. Tek sada počinje pravi turnir.

Komentiraj...
Vidi sve komentare