To je to što me zanima!

Dinamo može biti u 2. jakosnoj skupini Lige prvaka! Za to se mora poklopiti jedan scenarij

Cityjevo osvajanje Lige prvaka i Premiershipa otvorilo bi mjesto u 1. jakosnoj skupini za Feyenoord koji bi tako preskočio Dinamo unatoč manjem koeficijentu
Vidi originalni članak

Rezultati europskih nogometnih liga ovog vikenda su jako išli na ruku Dinama, analizira profesor Tomislav Globan.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ajax je teško poražen (3-0) na gostovanju kod PSV-a te je ispao iz Top 2 nizozemske lige, odnosno s mjesta koje vodi u Ligu prvaka. Leipzig našeg Joška Gvardiola izgubio je kod Bayer Leverkusena 2-0 i ispao iz Top 4 Bundeslige, a zanimljivo je da bi Dinamo već bio u 2. jakosnoj skupini da Juventusu nije vraćeno 15 bodova kojim je 'Stara Dama' zasjela na 3. mjesto Serie A. Ovako su 'modri' trenutno prvi ispod crte. Međutim, eventualni povratak Milana u Top 4 Serie A pogurnuo bi Dinamo za jedno mjesto gore.

'Modrima' ne bi odgovaralo ako bi Manchester City osvojio i Ligu prvaka i Premiership (jedno ili nijedno od toga dvoje je OK) jer bi to otvorilo mjesto u 1. jakosnoj skupini za prvaka sedmoplasirane zemlje po renkingu (Nizozemska), odnosno Feyenoord koji bi tako preskočio Dinamo unatoč tome što ima manji koeficijent, naglašava Globan.

"NISMO GA ZABORAVILI" Velika isprika Dinama Sammiru: Pogledajte čestitku za rođendan PROBLEMI NA GOSTOVANJIMA Dinamov debakl izvan Zagreba: Na devet gostovanja u 2023. godini ostvarili tek tri pobjede

Naravno, prije svega Dinamo mora izboriti najprestižnije europsko nogometno natjecanje. Naslov prvaka u HNL-u ne bi trebao izbjeći, 'modri' uoči zadnjih šest kola ima deset bodova prednosti nad Hajdukom.

Idi na 24sata

Komentari 30

  • ZG - KAJ 25.04.2023.

    Konačno jedan pravi članak nakon onih 20 o debaklu hajdukovih juniora...

  • Oršić legenda ** 24.04.2023.

    Bez Orsica nebumo prosli ni pretkola

  • Moriento Fernandes 24.04.2023.

    Hajduk ce biti prvak,i onda kad se ja probudim i shvatim da je to bio san,upalit cu TV i gledat Dinamo u Ligi prvaka😄

Komentiraj...
Vidi sve komentare