To je to što me zanima!

Za ljubav Armade: Dinamovci još nikad nisu svladali Dinamo

U povijesti HNL-a četvorica su dinamovaca (Branko Ivanković, Milivoj Bračun, Zlatko Kranjčar i Josip Kuže) kao treneri Rijeke zaigrali protiv Dinama. I nitko nikad s Rijekom nije u svojim trenerskim danima slavio
Vidi originalni članak

Igor Bišćan u subotu će kao trener Rijeke dočekati Dinamo. Svoj klub, u kojem je počeo karijeru, proslavio se, bio kapetan...

Negdašnji lider zagrebačkoga kluba ovog puta na drugoj strani traži novu priliku za uspjeh. Pobjedu kojom bi možda omekšao Armadu, s kojom i dalje nije u idealnim odnosima, ali i kojom bi nastavio lov za Lokomotivom, Osijekom i Goricom...

U povijesti HNL-a četvorica su dinamovaca (Branko Ivanković, Milivoj Bračun, Zlatko Kranjčar i Josip Kuže) kao treneri Rijeke zaigrali protiv Dinama. I nitko nikad s Rijekom nije u svojim trenerskim danima svladao “modre”! 

Opet, Ivanković je na klupi Rijeke protiv Dinama odradio samo četiri utakmice, Bračun dvije, dok su Kranjčar i Kuže tek po jednom vodili Rijeku protiv najdražega kluba...

- Takve utakmice uvijek donose dodatnu draž, neki naboj više, ali najvažnije je da kao trener profesionalno odradite svoj dio posla. A vjerujem kako je Igor Bišćan preozbiljan čovjek, pa mu to što je dinamovac neće predstavljati nikakav problem nego će dati sve kako bi baš on u subotu prvi ‘skinuo’ Dinamo - kaže Milivoj Bračun (60), koji je za Dinamo igrao od 1980. do 1986., a Rijekin je trener bio 2006/2007.

- Ja, nažalost, nisam imao uspjeha kao trener Rijeke u tim dvobojima, imao sam dva poraza. No to su bila i druga vremena, Rijeka je tih dana bila u krizi, na čelo kluba tek je bio stigao Robert Ježić. Mi smo postavljali temelje kluba, a Rijeka po kvaliteti ni izbliza nije bila moćna kao danas. Ma realno, bili smo daleko od Dinama i Hajduka.

Predstavljaju li ovakve situacije treneru dodatan pritisak?

- Kao trener uvijek imate pritisak rezultata, tako da ste tu naučeni na pritisak, a sve ovo vam daje dodatnu motivaciju. Navijači Rijeke znaju da ste dinamovac, a od vas, normalno, očekuju pobjedu. Nije to ništa neuobičajeno, vjerujem da će se i Bišćan u takvoj situaciji vrlo brzo snaći.

Tko je favorit u ovom srazu?

- Nema favorita. Obje momčadi u derbi ulaze poslije reprezentativne stanke, Dinamo je u težoj situaciji, Bjelici je na treninzima nedostajao veći broj igrača. Teško je trenerima u dva-tri dana sve posložiti, vratiti igrače na pravu razinu, odmah ih prebaciti na prvenstvo - završio je Bračun.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • zeljko1982 24.11.2018.

    ma realno ako ne prime petardu od dinama mogu to smatrat uspijehom

  • Izabran 23.11.2018.

    Igor je pametan dečko i zna da se treba fokusirati na druge utakmice,... ovdje samo možeš izgubiti zato izgubi i reci bili su bolji i kreni pripremati ekipu za Osijek.... Ovako puknut ćete potrošiti se, razočaranje će vladati, navijači još više pritiskt jer bzv najavljuješ pobjedu sad...... a onda onako prazni i Osijeka će vas natamburati a dva poraza pa treću moraš dobiti nije dobro.

  • nestimene 23.11.2018.

    Jbg šteta što ga je zapao pravi Dinamo, da je prošlo sezonski bilo bi gusto a ovak se nebu dobro proveo 😉

Komentiraj...
Vidi sve komentare