To je to što me zanima!

Za Lukinu ozljedu lijeka nema: Real i Zizou moraju ga dozirati

Pretjerano 'raubanje' zglobova i nedostatak odmora između utakmica može izazvati teško oštećenje hrskavice - objasnila je danska liječnica dr. Mirja Marco
Vidi originalni članak

Poslije još jedne ozljede kapetana Vatrenih Luke Modrića koja će ga s terena udaljiti oko mjesec dana, danska liječnica dr. Mirja Marco ekskluzivno je govorila za Goal. 

Španjolci su se raspisali o igri Reala bez Luke koja je u drastičnom padu čemu i svjedoče četiri uzastopna remija u posljednje četiri utakmice.

Stoga, traži se način kako reducirati daljnje probleme, odnosno kako olakšati sjajnom veznjaku u ostatku karijere.

Prvotno je naglasila kako Luka igra na najosjetljivijoj poziciji koja iziskuje ogromnu količinu trke.

- Za tu poziciju treba imati eksplozivnost i sposobnost brze reakcije, te puno kretanja. Pretjerano 'raubanje' zglobova i nedostatak odmora između utakmica može izazvati teško oštećenje hrskavice. Zglobna hrskavica se ne može liječiti, ona se sama po sebi obnavlja - započela je doktorica iz Barcelone.

Luki je, dakle, potrebno vrijeme za oporavak, a toga u Realu baš i nema. Modrić je ključan faktor aktualnog klupskog prvaka Europe, kao i reprezentacije Hrvatske u kojoj je postao kapetan.

- Najvažnije je da dozira intenzitet napora, kako na utakmicama tako i na treninzima. Sigurna sam da postoji čitav niz stručnjaka koji kontroliraju njegove treninge, ali trebat će razraditi detaljan plan - zaključila je Marco.


 

Idi na 24sata

Komentari 7

  • umjereni pacifist 12.10.2016.

    treba mu dozirati igru i to u ofenzivi, njemu nitko ne može oduzeti loptu bez prekršaja a u blizini protivničkog gola ima tko će dati gol iz slobodnjaka.

  • strmi007 11.10.2016.

    Hala Modrid

  • fantazist 11.10.2016.

    Real ima dovoljno veznih igrača da Luka ne mora odigrati baš svaku utakmicu

Komentiraj...
Vidi sve komentare