To je to što me zanima!

Za povijest: Slovenci izbacili Ruse i ušli u polufinale SP-a!

Slovenski rukometaši ostvarili su povijesni uspjeh izborivši polufinale Svjetskog prvenstva svladavši Rusiju 28-27. Idu na Španjolce, a dalje su prošli i Danci
Vidi originalni članak

Rukometaši Slovenije napravili su najveći podvig u svojoj povijesti plasiravši se po prvi put među najbolje četiri reprezentacije svijeta! Momčad Borisa Deniča nastavila je uvjerljivo gaziti protivnike u Španjolskoj, a najnovija 'žrtva' bila je reprezentacija Rusije, koju su dobili u četvrtfinalu 28-27.

Tako su stigli do sedme pobjede u sedam utakmica, a plasman u polufinale Svjetskog prvenstva najveći im je uspjeh dosad uz srebrnu medalje s Eura 2004. na svojem terenu.

Povijesnu pobjedu osigurao je kapetan Uroš Zorman golom za 28-26, što Rusi u posljednjim trenucima nisu uspjeli nadoknaditi. Jedan od ključnih igrača Slovenije bio je sjajni Primož Prošt, koji je vratio svoju momčad u igri nakon sporijeg starta u prvom poluvremenu. Do odmora hrvatski susjedi otišli su i s golom prednosti (14-13), a u nastavku prednost od gola do dva držali do 36. minute kad su pali, što je Rusija iskoristila i otišla na 19-17.

No Rusi su se pokopali isključenjima i crvenim kartonima što je Slovenija iskoristila te napravila najveću prednost +5. Do kraja susreta Rusija je uspjela tek smanjiti na gol razlike. 

Najbolji strijelci kod Slovenije su bili Zorman i Žvižej s 5 golova, a golman Prošt ostvario je 11 obrana. Kod Rusa najefikasniji bili su Šelmenko i Dibirov sa 6 golova, a Bogdanov je skupio 8 obrana.

U polufinalu čeka ih Španjolska, koja je dobila Njemačku u četvrtfinalu 28-24. U trećoj četvrtfinalnoj utakmici Danska je očekivano pobijedila Mađarsku 28-26 te čeka pobjednika Hrvatske i Francuske.

Idi na 24sata

Komentari 75

  • wisan 24.01.2013.

    Šteta, što se nečemo vidjeti u finalu, pa da vidimo na terenu ko je najbolji na Balkanu. Moračemo se zadovoljiti dancima !

  • carraro 24.01.2013.

    sad bu hrvati morali pustit slovence u finalu il budu blokirali ulazak hrvatske u eu.

  • tatatomi 24.01.2013.

    Slovenija zasluženo u polufinalu, još jednu stepenicu i vidimo se u finalu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare