To je to što me zanima!

Za sve im je kriv PPD Zagreb: Žestok napad Celjana na EHF

Celje je poslalo otvoreno pismo Europskoj rukometnoj federaciji, medijima i sponzorima EHF Lige prvaka, a sve ponukani lošim suđenjem u utakmici sa Zagrebom nakon koje su ispali iz Europe
Vidi originalni članak

Slovenci nikako da se pomire s porazom u Areni. Zagreb je pobijedio 23-21 što je bilo dovoljno da prođe u osminu finala Lige prvaka, a Celje ispadne iz Europe kao posljednja momčad u skupini. Celjanima je zasmetao kriterij sudačkog para u Areni, a posebno su ljuti što su dozvolili Zagrebu da čak 79 sekudni drži loptu u posljednjem napadu. 

No nisu se Slovenci zaustavili samo na ovoj utakmici. Spominju i susret s Kristianstadom, pa čak i prošlogodišnju utakmicu sa Zagrebom te su istaknuli kako ne vjeruju da je takvo suđenje bilo slučajno.

'Odlučili smo poslati ovo pismo nakon što smo drugu godinu za redom ostali bez osmine finala Lige prvaka u Zagrebu. Sve se dogodilo pod uvjetima koji nikako ne mogu predstavljati vrijednosti najelitnijeg europskog rukometnog natjecanja. Prošle godine smatrali smo to tužnom slučajnošću, no ove godine to više nije tako. Utakmica je iza nas, ispali smo iz Europe, a ovo pišemo jer želimo bolju budućnost za naš sport', piše Celje te nastavlja:

'Raspored odlučujućih utakmica u posljednjem kolu Lige prvaka je jedan od najvećih problema. Na taj način otvorili smo prostor za brojne nepravilnosti te omogućili svima koji prate naš sport da stvore brojne teorije zavjere, a sve to kvari reputaciju našem sportu', pišu Slovenci u otvorenom pismu poslanom predsjedniku EHF-a, medijima, a posebno se uzdaju u sponzore na čelu s Veluxom.

Predlažu i rješenje s kojim se slaže većina rukometnih stručnjaka.

'Moramo osigurati da nam se utakmice igraju uvijek u isto vrijeme umjesto da se prilagođavamo televizijskim kućama. Na taj način još će više ljudi gledati naše utakmice. Jednostavno se moramo ugledati na druge sportove.'

Istaknuli su i kako su njihovi navijači zbog sigurnosnih provjera zakasnili 20 minuta na utakmicu u Areni te se okrenuli sucima.

'Suci su jedan od glavnih problema. U više navrata suci nisu direktno krivi za svoje pogreške jer na utakmicama najvišeg nivoa sude suci koji nisu te kvalitete i ne mogu pratiti naš nivo. A to, naravno, dovodi do pogrešaka, a to, pak, do gubitka bodova ili plasmana u daljnji tijek natjecanja. Na početku naše utakmice u Zagrebu delegat je dopustio da se utakmica igra oko 20 minuta bez valjanog semafora iako to nije smio učiniti. Kad smo već kod sudaca, preporučili bismo da pomnije pogledate naše utakmice u Zagrebu ove i prošle godine. Obratite pažnju na često prekidanje naše brze igre i na činjenicu da je posljednji napad Zagreba trajao 79 sekundi', piše Celje uz priložene dvije snimke utakmica protiv Zagreba te dodatak da su promjene pravile nužne što brže.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • light yagami 16.03.2017.

    Ovo celje je smijesan klub, napad je trajao toliko koliko je trajao sbog njihovih prekrsaja, zagreb je napravio samo 3 dodavanja nakon dignute ruke. A da ne spominjem "korektnost" njihovih navijaca, pogotovo kada igraju doma. Imaju pravo sto se tice semafora i razlicitih termina, ali na termine su se mogli zakiti i prije, a nitko nije profitirao od semafora koji ne radi

  • Kazimierz Kozlowski 15.03.2017.

    Gleda sam utakmicu,gubili su 8 razlike,bili su blizu da stignu,al nisu uspili,zagreb je zasluzeno dalje,a oni su sami krivi...sudci su sudili normalno,nista posebno ,cak bi igrace Celja trebalo kazniti,na napade na sudce posli utakmice.

  • Gunersss_ 15.03.2017.

    Oteli se ovi slovenci..otkad smo im pustili na SP i dali tu broncu,stalno se nesta prse oni! Treba ih naprcit ubuduce,makar se i za drvenu igralo.. znaci dostojno ih ispratit iz Hrvatske na EP!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare