To je to što me zanima!

Za svjetskog prvaka opet igraju Rusija i Kanada

Hokejaši Rusije prvi su finalisti Svjetskog prvenstva što se održava u Švicarskoj. U prvom polufinalnom ogledu je Rusija pobijedila SAD 3-2
Vidi originalni članak

Pogodak odluke postigao je minutu i 47 sekundi prije kraja Gorovikov, odnosno udarac prema američkom vrataru ga je zahvatio, pak je promijenio smjer i završio u mrežu za ruskih 3-2. Dotad je najbolji pojedinac na ledu bio Ilja Kovaljčuk, sjajni 26-godišnji hokejaš Atlante koji je bio glavni razlog što se Rusija vratila nakon zaostatka 1-0 i povela 2-1. Prvo je sjajno zabio pogodak za izjednačenje, a nakon odličnog driblinga (sve tijekom druge trećine) je zapucao prema suparničkim vratima, a pak se odbio od Frolova za 2-1.
Amerikanci su smogli snage izjednačiti na 2-2, ali ih je pokopao pogodak minutu i 47 sekundi prije kraja. Do kraja regularnog dijela Amerikanci su imali jednu idealnu šansu za izjednačenje i produžetka, ali sve je ostalo samo na pokušaju. Rusija je tako došla u priliku braniti zlatnu medalju osvojenu na posljednjem Svjetskom prvenstvu.
U drugom polufinalu Kanada je bila uvjerljiva protiv Švedske i pobijedila 3-1. Za Kanađane je dvaput zabijao Derek Roy, a jedan gol zabio je Shawn Horcroff. Strijelac za Švedsku bio je Eriksson.

SP u hokeju na ledu, polufinale:
Rusija - SAD 3-2 (0-0, 2-2, 1-0)
Kanada - Švedska 3-1 (0-0, 2-2, 1-0)

Idi na 24sata

Komentari 3

  • nixxx 08.05.2009.

    Zakon sport! Obožavam ga gledati, a nadam se da će i moje derle sljedeće godine na led.

  • platana 08.05.2009.

    zato sto se od hrvatskih novinara i komentatora niko ne razumije u hokej samo u nogomet i na tv-u ces prije gledat 4 nogometnu ligu nego svjetsko prvenstvo u hokeju ili odbojci

  • JAX 08.05.2009.

    zasto nema komentara o ovom natjecanju

Komentiraj...
Vidi sve komentare