To je to što me zanima!

Zabio im 6 puta: Robinho je ''penicilin'' za Čileance

Uvijek sam imao sreće protiv njih. Ne činim ništa drukčije, ali iz nekog razloga uvijek im ‘trpam’, rekao je Robinho uoči osmine finala s Čileancima
Vidi originalni članak

U nevažnoj utakmici protiv Portugala izbornik Dunga odmarao je Robinha, kojeg je malo bolio mišić lijevog bedra. Nije bilo ni Kake, koji je odrađivao suspenziju zbog crvenoga kartona. Protiv Čilea taj će dvojac sigurno igrati, a za tu utakmicu spremao se internim natjecanjem u gađanju vratnica.
- Vuuuuhuuuu - vrištao je Robinho i skakao Kaki u zagrljaj. Pogađao je gredu kad god bi se sjetio. Kaki nije bilo do smijeha, ništa mu nije išlo od noge. Još nije pravi, a mnogi uspjeh Brazila uvjetuju upravo njegovom dobrom igrom. No za Čileance bi mogao biti dovoljan i pravi Robinho, koji je očito ovih dana sjajno raspoložen. Hitronogi napadač Manchester Cityja pravi je “penicilin” za Čileance. U posljednjih pet utakmica zabio im je čak šest golova.
- Uvijek sam imao sreće protiv njih. Ne činim ništa drukčije, ali iz nekog razloga uvijek im ‘trpam’. Nadam se da će tako biti i ovaj put i da ćemo pobijediti - rekao je Robinho.
Ali i s Robinhom i bez njega, Brazil uredno pobjeđuje Čile. Igrali su deset puta u ovom desetljeću. Izgubili su 2000., jedanput su odigrali neodlučeno, a ostalih osam su dobili, uključujući posljednjih sedam uz impresivnu gol-razliku 26-3. No Dungu takvi podaci neće uljuljkati.
- Čile je u posljednje vrijeme sve bolji. Imaju dobre igrače i vrlo su borbeni - smatra izbornik Brazila i dodaje da u takvoj utakmici jedna greška može značiti nepredviđeni odlazak kući.
A s obzirom na to kako oprezno Brazil igra u Južnoj Africi, teško će Čileanci dočekati neki njihov kiks. Za izbaciti Dungin “selecao” trebat će pravi potez. Ili nekoliko njih...

Idi na 24sata

Komentari 2

  • pamy 28.06.2010.

    Čile je pokazao da može i sa najboljima, bez obzira što je onaj Blažićko kao pokvarena ploča bio dosadan cijelom narodu.. tko je gledao sve tri tekme Čilea zna o čem pričam..

  • 28.06.2010.

    pobjedit ce ih Čile..Čile igra slično kao Argentina samo napadački bez predaje, ovi igraju neutralno niti ofanzivno ni defanzivno i ćini mi se da je Brazil previše opušten , a ovi su u prošloj tekmi i sa 10 igrača na terenu bili opasni do kraja

Komentiraj...
Vidi sve komentare