To je to što me zanima!

Zabio je najljepši gol na svijetu, traže Fifu da napravi iznimku...

Bruno Xavier autor je vjerojatno najljepšeg poteza u povijesti nogometa na pijesku. Brazilci traže Fifu da uvrsti gol među kandidate za godišnju nagradu Ferenc Puskas
Vidi originalni članak

Brazil i Njemačka odigrali su spektakularnu utakmicu u nogometu na pijesku na tradicionalnom Riviera Maya kupu u Meksiku. Brazilci su slavili 9-4, a Bruno Xavier zabio je najljepši gol u povijesti ovog sporta. Tako tvrde oduševljeni brazilski novinari.

Brazilac je primio loptu od svog golmana , malo je tehnicirao i ramenom vratio suigraču. Ovaj mu vraća loptu, a Xavier kreće u svoj pohod. Prošao je jednog njemačkog igrača, drugog, golmana i zabio prsima za 9-4.

Sve to bez da mu je lopta pala na pijesak.

Brazilska javnost , koja je proglasila gol najljepšim u povijesti, oduševljena je potezom 29-godišnjeg nogometaša Brazila do te mjere da traže da se gol uključi u nagradu "Puskas", koju Fifa dodjeljuje za najbolji gol sezone, ali u velikom nogometu.

Inače, ovogodišnji dobitnik nagrade Ferenc Puskas je Zlatan Ibrahimović. Šveđanin je autor fenomenalnog gola protiv Engleske. Zlatan je nakon loše reakcije Harta "škaricama" zabio s preko 30 metara.

Brazil je nakon tri kola vodeća momčad ispred Njemačke, SAD-a i Meksika. Brazilci imaju sve tri pobjede. U prvom kolu razbili su SAD 11-1, u drugom su bili bolji od Njemačke, a potom su pobijedili Meksiko 8-3.

Idi na 24sata

Komentari 40

  • DominikKorman 23.05.2014.

    Ovo je običan gol haha, premuljao 2 igrača i zabio gol, i šta je tu najljepše u povijesti? HAHAH

  • strmi007 23.05.2014.

    dobar ali pretjeruju

  • šufnudl 23.05.2014.

    je, ali znam za puno ljepših. Meni je ovo ljepota žongliranja, a nogometa tu i nama preveč

Komentiraj...
Vidi sve komentare