To je to što me zanima!

Zabio nakon rituala: Afrikanci zabranili vračanje u nogometu

Nogometni savezi afričkih država u posljednje vrijeme imaju vrlo neobičan problem. Primorani su zabraniti vračanje na nogometnim terenima jer se mnogi igrači boje djelovanja mračnih sila...
Vidi originalni članak

Bizarne scene dolaze nam iz Ruande. Na utakmici tamošnjeg prvenstva između Mukure i Rayona jednog od gostujućih igrača optužili su da je zabio gol nakon vještičarenja

Napadač Rayona Moussa Camara u jednoj izglednoj situaciji pogodio je vratnicu, nakon čega se vratio i krenuo crtati nešto pokraj nje. Već to je naljutilo vratara domaćih koji ga je krenuo proganjati, a kasnije se ljutnja kod domaćih izmiješala sa strahom. 

Samo koju minutu poslije Camara je na šok domaćih uspio zabiti gol. 

Odmah nakon incidenta oglasio se nogometni savez Ruande sa službenim priopćenjem.

- Svi igrači kojima se dokaže da za vrijeme nogometne utakmice prakticirali vještičarenje bit će kažnjeni sa 120 eura - objavili su iz saveza, a za klubove su kazne još teže. Oni koji odluče pobjeđivati na ovaj način bit će kažnjeni oduzimanjem bodova i novčanom kaznom do 30 tisuća kuna.

Slučaj je komentirao i predsjednik saveza Vedesete Kayiranaga.

- Nismo prije imali propise oko vračanja, vještičarenja ili bilo kakvih drugih rituala jer ne postoje dokazi da takve stvari djeluju. Ja osobno ne vjerujem da to pomaže, ali ima mnogo igrača koji se toga boje, pa smo zbog njih i potencijalnih tučnjava na terenu morali uvesti ovo pravilo - rekao je šokirani predsjednik saveza. 

Idi na 24sata

Komentari 4

  • 30.12.2016.

    Tako kad smo mi bili djeca i igrali se pikulama znali smo isto tako "čarati" pa nakon "rituala" osvojiti pikule, sve dok nismo uveli zabranu "čaranja" koja je stupila na snagu davne 1983.

  • Don Beton 29.12.2016.

    Evo igrača za hajduk... On i frane zolja u vrhu napada... Ajmo bili tići... 😂😂

  • Luchimir 29.12.2016.

    U Ruandi će biti kažnjeni s 30 000 KUNA?

Komentiraj...
Vidi sve komentare