To je to što me zanima!

Zabranili su reklamu o ljubavi, odricanju i olimpijskom duhu...

Guinnessova reklamu o blizankama iz SAD-a od kojih je jedna drugoj ustupila svoje mjesto u olimpijskoj ekipi, obišla je svijet. Ubrzo je maknuta zbog strogih pravila...
Vidi originalni članak

Odluke koje donosimo otkrivaju prirodu našeg karaktera, poruka je sporne reklame koju je za Guinness plasirala svjetska reklamna agencija BBDO sa sjedištem u New Yorku. Reklama je ubrzo povučena. 

Međunarodni olimpijski odbor natjerao je reklamnu agenciju da makne reklamu jer Guinness nije službeni sponzor Zimskih olimpijskih igara te od 30. siječnja do 26. veljače ne smije objavljivati reklamni sadržaj s olimpijskim motivima ili sportašima koji sudjeluju na Igrama u Sočiju.

Glavni motiv reklame je topla sportska i obiteljska priča o američkom biatlonu. Tracy Barnes izborila je nastup na Olimpijskim igrama u Sočiju ispred svoje sestre Lanny. No Lanny je u odlučujućoj utrci kvalifikacija za Soči bila bolesna. Tracy joj je ustupila svoje mjesto u reprezentaciji.

- Lanny je bila predodređena za velike stvari. Imala je sjajnu sezonu dok se nije razboljela. Nije bila prava u utrci u kojoj sam je pobijedila. Vjerujem u nju i želim joj dati drugu šansu - rekla je Tracy Barnes.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • NussiS 31.01.2014.

    Ovako ja to vidim :) "kada vidiš nekoga da za nešto zivi i za to se bori i onda ga nešto sprijeci da to dovrši ljudski je uciniti to za njega ako mozes i dati mu priliku da ostvari taj san "

  • MarioČaržavec 30.01.2014.

    ma uvijek se nađe neki "bistar" čovjek koji će smislit ovakve gluposti od pravila.. u ovim tmurnim vremenima takve priče vraćaju vjeru u ljudski rod, no uvijek neki otpor nailazi čak i na ovakve pozitivne događaje .. haha, nevjerojatno ..

  • Legenda17 30.01.2014.

    Pravi olimpijski duh, svaka čast Rusima... *clap**clap* (spontani pljesak)

Komentiraj...
Vidi sve komentare