To je to što me zanima!

Zabranjeno vrištanje! Igračice će morati paziti na stenjanje

Ograničit ćemo jačinu urlikanja. Ako sudac procijeni da je bilo preglasno, igračicu će opomenuti. Želimo ukinuti vrištanje na terenu, kaže glasnogovornica WTA-a
Vidi originalni članak

Iritantne su. Mora ih se nekako zaustaviti u tome. Živiraju sve oko sebe, izjavio je Michael Stich i izazvao burne reakcije. Uspio je. Uvodi se zabrana vrištanja od Nove godine.

Privukao je pozornost WTA Toura, koji je ipak odlučio malo stišati nepodnošljivo stenjanje.

- Ni za koga neću šutjeti. Ako se ljudima ne sviđa moje stenjanje, uvijek mogu otići s terena ili isključiti ton na televizoru - izjavila je Michelle Larcher de Brito.

No Portugalka, “svjetska prvakinja” u urlikanju, ipak će morati nabaviti prigušivač. S druge strane, Marija Šarapova iznenađujuće šalje pomirbene tonove.

- Spremna sam pokušati iskorijeniti svoju manu - kratko je izjavila Ruskinja.

Što je WTA Tour zaključio? U početku su smatrali da vrištanje tenisačica oslobađa energiju i diže samopouzdanje, međutim, u zadnje vrijeme ta pojava sve više pridonosi ometanju protivnika.

- Ograničit ćemo jačinu urlikanja. Ako sudac procijeni da je bilo preglasno, igračicu će opomenuti. Želimo smanjiti, a poslije i konačno ukinuti vrištanje na terenu. To je plan - najavila je glasnogovornica Toura.

Caroline Wozniacki, jedna od najvećih protivnica vrištanja, može odahnuti.

- Protiv nekih igračica trebali su mi čepovi za uši. Bilo je jako teško igrati u takvim uvjetima i koncentrirati se na poene - izjavila je Dankinja.

Idi na 24sata

Komentari 31

  • kybo 06.10.2012.

    Ma podržavam definitivno da se zabrani vrištanje, jer se točno vidi u nekim situacijama da ga koriste u svrhu ometanja protivnika, imate nekoliko primjera u ženskom tenisu gdje vrištanje samo kad im je gusto, npr Serena , kad dobiva ni glasa a a kad je napeto, uvik se čuje, ali ni muški nisu izuzetak jučer je F. Lopez protiv Querrya takve zvukove puštao da je to komicno, naravno samo kad je prelamao meč...

  • ChrisPoljak 05.10.2012.

    Napokon!

  • hbcro7 05.10.2012.

    Neće im zabraniti vrištanje niti će ga ograničiti.Samo namjeravaju savjetovati mlađim igračicama koje tek dolaze na tour i onim koje treniraju po teniskim akademijama da se ne deru.Doduše ne vidim kakvog će to učinka.Treba to početi mjeriti i sve preko određenog broja decibela kažnjavati kaznenim poenom-odmah bi ušutile.

Komentiraj...
Vidi sve komentare