To je to što me zanima!

Zadar s lakoćom došao do vodstva u finalnoj seriji

Košarkaši Zadra su već u prvom poluvremenu zabili Splitu 60 koševa i u nastavku bez previše problema došli do "okrugle" pobjede 100-80
Vidi originalni članak

Odlučila je momčad. Johnson i Brewer su bili sjajni u prvom, a ostali su nastavili u drugom poluvremenu. Igrali smo momčadski, puno bolje nego u Splitu, još vruć je govorio kapetan Zadra Todor Gečevski nakon pobjede njegove momčadi kojom su Zadrani poveli 2-1 u finalnoj seriji. Na kraju uvjerljivih 20 razlike, što je zapravo i realan rezultat nakon 40 minuta u Jazinama. Očajna obrana Splićana i još više njihovih prekršaja obilježila su treću utakmicu finala.
Utakmica se nije ni "zakuhala", a splitski centar Andrija Stipanović već je imao četiri faula. Ubrzo je i njegova alternacija Mladenov zaradio tri i na parket je u važnim trenucima morao mladi Josip Sobin. Sve nedostatke Subotićeve momčadi Zadar je vješto koristio, prije svih Corey Brewer (25 koševa i čak devet asistencija). Prolazio je, zabijao, dodavao i splitsku zonu činio smiješnom. U pravom izdanju u prvom je poluvremenu bio i Juby Johnson, ali i većina preostalih košarkaša Ace Petrovića.
Splićani su se u nastavku pokušavali vratiti, ali niti jedan od tih pokušaja nije bio ni blize bilo čega konkretnog. Garnetta su Zadrani opet sjajno čuvali, Rudež je odigrao slabu utakmicu, Perić također. Ugodno je iznenadio Igor Sumić (15 koševa i četiri asista), ali Splićanima za pobjedu u Jazinama treba puno, puno više od toga.
- Bit će teško u trećoj, ali nadam se da bi mogli već na Gripama proslaviti naslov prvaka - rekao je Gečevski. Bude li doista tako, ova će se utakmica voditi kao posljednja odigrana u legendarnoj dvorani u Jazinama.

FINALE PH, 3. UTAKMICA
ZADAR - SPLIT CO 100-80 (31-21, 29-26, 13-12, 27-21)
ZADAR: Stallworth 4, Stipčević 5, Barać 7, Johnson 17, Gečevski 13, Marčinković, Šarlija, Lalić 6, Macura 9, Štimac 14, Brewer 25.
SPLIT CO: Klarica, Sumić 15, Bilobrk, Rudež 13, Ivanov 14, Stipanović 3, Mladenov 2, Perić 13, Sobin, Garnett 15, Batina 5.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • barkley 02.06.2008.

    Igraj Zadre volimo te mi!!!!!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare