To je to što me zanima!

Zadnji trenuci prije transfera: 'Olmu su nudili puno više love'

Mogu reći da su neki drugi klubovi materijalno pokušali nagovoriti Olma da ne potpiše za nas, ali oduvijek sam bio loš u geografiji, zagonetno je rekao sportski direktor Leipziga i izbjegao odgovor na pitanje o Bayernu
Vidi originalni članak

Saga o Daniju Olmu ove zime je završila. Španjolski mladić otišao je iz Dinama u RB Leipzig za 20 milijuna eura što se s bonusima i ispunjenim stavkama u ugovoru između dva kluba može popeti i do 40 milijuna eura.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Biser kao što je Olmo većinu toga bi i trebao ispuniti pa na Maksimiru zadovoljno trljaju ruke kao najbolji posao u svojoj povijesti.

Dečko koji je kao kapetan mlađih uzrasta Barcelone stigao u Zagreb bez poznavanja ijedne riječi hrvatskog jezika na koncu je, ne samo naučio jezik, već i kulturu te nogometno sazrio. Bilo je jasno da će prije ili kasnije otići jer je čak i prošle sezone svojom kvalitetom već bio nadmašio ligu kao što je HNL. Odlučio je ostati i pomoći klubu.

Pravu "bitku" vodio je Dinamo s drugim klubovima i pregovarao na sve strane, a naposljetku Olmo je odlučio prijeći u Bundesligu u Leipzig. Bio je to odličan potez bivšeg dinamovca premda su se za njega interesirali puno veći klubovi...

- Mogu reći da su neki drugi klubovi materijalno pokušali nagovoriti Olma da ne potpiše za nas, ali oduvijek sam bio loš u geografiji - rekao je sportski direktor Leipziga Markus Krösche nakon pitanja je li Leipzigu posao pokušao pokvariti Bayern te vješto izbjegao odgovor.

- Dani je nama rekao 'da', a ne drugima. Njegovo ponašanje i karakter su nam dali do znanja da je pravo pojačanje za nas. Velika je stvar kada igrač poput Olma želi nas, a ne top klubove koji su ga htjeli. To je potvrda da smo na dobrom putu - dodao je.

Nije tajna da je za Olma opako bio zagrizao AC Milan čiju operaciju je predvodio Zvonimir Boban, no Olmu se nije išlo u Italiju. Nije htio ni u Englesku gdje ga je lovio Arsenal.

Sada je u Bundesligi, ligi po svojoj mjeri. Debitirao je pa već u drugom nastupu za Leipzig postigao gol (u kupu protiv Eintrachta). Pametan i skroman dečko poput njega, zajedno s ocem Miquelom, na ispravan način gradi karijeru i donosi prave odluke. Neće dugo proći prije nego Olmo zaigra za jedan od najvećih svjetskih klubova.

Idi na 24sata

Komentari 20

  • bernard4 09.02.2020.

    vec se vidi da je Dani dobar igrac..totalno se uklapa medju Leipzigove igrace po meni je i bolji od vecine..ima puno tocnih dodavanja ima koncept igre..ovi samo napamet pucaju i dodaju..bravo Dani daleko ces dogurati

  • Baketin 09.02.2020.

    Odjebi Bayern, mali je dobro izabra. Tamo će bit jedna od 3 zvjezde a u Bayernu bi bio jedna od 25 zvjezda.

  • biberrr 08.02.2020.

    Olmo je otišao za 19 miljuna,a koliko će još Dinamo zaraditi se ne zna. Znati će se za nekoliko godina. Ako Leipzig osvoji Bundesligu ove i iduće dvije godine,Dinamo će dobiti ukupno 6 miljuna eura. Ako se Leipzig plasira u LP ove i iduće dvije godine,Dinamo će dobiti ukupno još 6 miljuna. Trenutno je drugi,ali četvrtom bježi samo 2 boda,tako da je to sve vrlo upitno. Treća stavka je da odigra bar 15 utakmica u sezoni minimum jedno poluvrijeme,tu Dinamo može zaraditi ukupno 3 miljuna eura,to je nekako najrealnije,ali zasad još nije počeo utakmicu u prvom sastavu. I četvrta stavka je da će Dinamo prilikom iduče prodaje Olma,dobiti 20% zarade Leipziga,znači razliku onoga koliko ukupno Leipzig isplati Dinamu pa do cijene koju Leipzig dobije za njega. Recimo Leipzig isplati Dinamu ukupno 25 miljuna eura,a proda Olma za 50, 20% od zarade Leipziga ide Dinamu,to je još 5 miljuna eura. Teško da će Olmo nadmašiti rekordni transfer Pjace,ali nikad se ne zna.

Komentiraj...
Vidi sve komentare