To je to što me zanima!

Zagreb je slavio na otvaranju, Balić cijelu utakmicu bez gola

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
U prvom kolu rukometne Lige prvaka Zagreb CO u Areni slavio je protiv švedskog prvaka 30-26. Zagrebaši su kontrolirali utakmicu i zasluženo slavili protiv Šveđana
Vidi originalni članak

Sävehof jednostavno moramo pobijediti. Ove sezone želimo korak dalje, a to je ući među osam najboljih, najavio je utakmicu protiv švedskog prvaka  u Areni kapetan Zagreb CO-a Zlatko Horvat.

Zagreb je slavio 30-26. Kontrolirali su cijelu utakmicu Zagrebaši, no nije bilo lako protiv ratobornih Šveđana.

- Očekivali smo tešku utakmicu, znali smo da će se Šveđani boriti do kraja. Zadovoljni smo s prva dva boda - rekao je Špiler, a kapetan Zlatko Horvat, najefikasniji Zagrebov igrač sa osam postignutih golova dodao:

- Nije bilo lako. Ovo nije realna slika, mi smo puno jači, ali falilo je koncentracije u realizaciji. Po meni, trebali smo ih pobijediti s više golova razlike.

Mučili su se Zagrebaši na početku s dobrom obranom švedske momčadi. Nakon 10 minuta Zagreb je imao dva gola prednosti. No nije to baš bio sjajan početak naših rukometaša. Vanjska linija Špiler, Valčić, Kopljar donijela je nešto bržu igru, ali Šveđani nisu dopustili da im Zagreb pobjegne na veću razliku. Stalno su bili tu negdje, na gol, dva prednosti. A onda pet minuta prije kraja prvog poluvremena odlazi Zagreb na plus pet (14-9). Poluvrijeme je završilo 16-12 za domaće igrače.

U drugom dijelu Zagrebovi igrači nisu posustajali, tri, četiri i pet golova prednosti imali su naši rukometaši. Šveđani su se trudili, ali nisu mogli blizu. U posljednjih pet minuta Zagreb je ušao sa pet golova prednosti i bilo je jasno da samo čudo može spriječiti prve bodove na kontru prvaka Hrvatske na otvaranju Lige prvaka. Završilo je 30-26, a Ivano Balić utakmicu je završio bez gola. Vjerojatno se jedan od najboljih igrača svijeta ne sjeća kad je utakmicu Lige prvaka završio bez da je zabio. No ovaj put njegovi golovi nisu bili potrebni. Zagreb je slavio bez problema.

- Zadovoljan sam, očekivao sam da će biti puno teže. Malo smo se mučili, nismo bili razigrani, previše smo bili statični, ali dobro je za otvaranje - rekao je Zagrebov trener Ivica Obrvan.

Osim Horvata koji je zabio osam golova, odličan je bio i Marko Kopljar sa sedam. Šveđane je predvodio Viktor Friden sa 6 golova. Sljedeći nastup u Ligi prvaka momčad CO Zagreba imat će 8. listopada protiv sarajevske Bosne, također u Zagrebu.

CO Zagreb u Ligi prvaka

Skupina A 

Barcelona (Špa) prvak

CO Zagreb (Hrv) prvak

Schaffhausen (Švi) prvak

Chambery (Fra) doprvak

Bosna (BiH) prvak

Sävehof (Šve) prvak

Liga prvaka, 1. kolo:

CO Zagreb - Sävehof 30-26

Idi na 24sata

Komentari 17

  • dodovk 30.09.2011.

    svake godine sa ovom bosnom u skupini

  • Lfccro 29.09.2011.

    Moj pas je lijevak,moze li i on u reprezentaciju kao i kopljar?

  • pravokutnik 29.09.2011.

    napokon da zagrepčani dobiju utakmicu u europi u bilo kojem sportu,dosad su redovito gubili

Komentiraj...
Vidi sve komentare