Obavijesti

Sport

Komentari 17

Zagreb je slavio na otvaranju, Balić cijelu utakmicu bez gola

U prvom kolu rukometne Lige prvaka Zagreb CO u Areni slavio je protiv švedskog prvaka 30-26. Zagrebaši su kontrolirali utakmicu i zasluženo slavili protiv Šveđana

VIDEO

Sävehof jednostavno moramo pobijediti. Ove sezone želimo korak dalje, a to je ući među osam najboljih, najavio je utakmicu protiv švedskog prvaka  u Areni kapetan Zagreb CO-a Zlatko Horvat.

Zagreb je slavio 30-26. Kontrolirali su cijelu utakmicu Zagrebaši, no nije bilo lako protiv ratobornih Šveđana.

- Očekivali smo tešku utakmicu, znali smo da će se Šveđani boriti do kraja. Zadovoljni smo s prva dva boda - rekao je Špiler, a kapetan Zlatko Horvat, najefikasniji Zagrebov igrač sa osam postignutih golova dodao:

- Nije bilo lako. Ovo nije realna slika, mi smo puno jači, ali falilo je koncentracije u realizaciji. Po meni, trebali smo ih pobijediti s više golova razlike.

Mučili su se Zagrebaši na početku s dobrom obranom švedske momčadi. Nakon 10 minuta Zagreb je imao dva gola prednosti. No nije to baš bio sjajan početak naših rukometaša. Vanjska linija Špiler, Valčić, Kopljar donijela je nešto bržu igru, ali Šveđani nisu dopustili da im Zagreb pobjegne na veću razliku. Stalno su bili tu negdje, na gol, dva prednosti. A onda pet minuta prije kraja prvog poluvremena odlazi Zagreb na plus pet (14-9). Poluvrijeme je završilo 16-12 za domaće igrače.

U drugom dijelu Zagrebovi igrači nisu posustajali, tri, četiri i pet golova prednosti imali su naši rukometaši. Šveđani su se trudili, ali nisu mogli blizu. U posljednjih pet minuta Zagreb je ušao sa pet golova prednosti i bilo je jasno da samo čudo može spriječiti prve bodove na kontru prvaka Hrvatske na otvaranju Lige prvaka. Završilo je 30-26, a Ivano Balić utakmicu je završio bez gola. Vjerojatno se jedan od najboljih igrača svijeta ne sjeća kad je utakmicu Lige prvaka završio bez da je zabio. No ovaj put njegovi golovi nisu bili potrebni. Zagreb je slavio bez problema.

- Zadovoljan sam, očekivao sam da će biti puno teže. Malo smo se mučili, nismo bili razigrani, previše smo bili statični, ali dobro je za otvaranje - rekao je Zagrebov trener Ivica Obrvan.

Osim Horvata koji je zabio osam golova, odličan je bio i Marko Kopljar sa sedam. Šveđane je predvodio Viktor Friden sa 6 golova. Sljedeći nastup u Ligi prvaka momčad CO Zagreba imat će 8. listopada protiv sarajevske Bosne, također u Zagrebu.

CO Zagreb u Ligi prvaka

Skupina A 

Barcelona (Špa) prvak

CO Zagreb (Hrv) prvak

Schaffhausen (Švi) prvak

Chambery (Fra) doprvak

Bosna (BiH) prvak

Sävehof (Šve) prvak

Liga prvaka, 1. kolo:

CO Zagreb - Sävehof 30-26

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Junak Borussije ljeti se zabavlja na Jadranu. Sagradio je i vile...
ODMARA U HRVATSKOJ

Junak Borussije ljeti se zabavlja na Jadranu. Sagradio je i vile...

Mats Hummels zabio je za pobjedu Dortmunda na Parku prinčeva, a inače je redoviti gost na jadranskoj obali. Štoviše, sagradio je vile u Posedarju i jednom je prilikom čak dovodio brojne suigrače
Parižani gađali stative i prečke, a Borussia zabila i tako prošla u svoje treće finale Lige prvaka!
PSG - BORUSSIA 0-1

Parižani gađali stative i prečke, a Borussia zabila i tako prošla u svoje treće finale Lige prvaka!

Parižani su u prvom poluvremenu 'pleli mrežu', ali nisu uspjeli zabiti gol te ih je za to stigla kazna u nastavku. Probudili su se domaći nogometaši i napadali, ali sve su lopte završile na okviru, a ne u mreži