To je to što me zanima!

'Zagreb ne može pratiti Split, suočite se s istinom'

Pravi sportaš kad izgubi utakmicu ne izlazi vani sa porukama mržnje, nego se okrene sebi, uhvati se rada i treninga, kometirao je gradonačelnik Kuret
Vidi originalni članak

Ja se sa svojim glavnim gradom Zagrebom ponosim, Zagrepčane volim. Bilo bi normalno da je Zagreb predvodnik u svemu dobrom i pozitivnom što se događa, pa tako se očekuje i od Dinama da u segmentu sporta i nogometa bude predvodnik, a da mi budemo ti koji hvatamo korak. Međutim sa žaljenjem moram konstatirati da je ovaj put situacija drugačija. Treba pogledati istini u oči. Ono što je Hajduk u organizacijskom smislu i kroz pretvorbu, a pogotovo na sportskom polju napravio visoko je podiglo ljestvicu i to Dinamo očito ne može pratiti. Pravi sportaš kad izgubi utakmicu ne izlazi vani sa porukama mržnje, nego se okrene sebi, uhvati se rada i treninga. To bih poručio Dinamu, jer ako se ne okrenu tome, razlika će na ljestvici biti prevelika i nećemo više imati derbi – rekao je Kuret i dodao kako je za njega atmosfera na stadionu bila sjajna.
- Ne opravdavam paljenje bengalki, jer su opasne ali moram upozoriti medije na dvostruki kriterij. Za vrijeme Snježne kraljice" veličala se sjajna atmosfera u gledalištu prepunom bengalki, a sad se isto takva atmosfera osuđuje. Moramo imati ista mjerila – rekao je Kuret i dodao kako uoči, za vrijeme i nakon derbija nije zabilježen niti jedan incident u gradu.

RADOVANI: HAJDUK JE ISPUNIO SIGURNOSNE UVJETE
Hajdukov odvjetnik Vinko Radovani osvrnuo se na odgovornost kluba kao organizatora utakmice, te na eventualne sankcije zbog propusta.
- Svaka karika u lancu odgovornosti, prije svega organizator, potom i policija, redarstvo i navijači moraju snositi odgovornost za svoj dio posla. Smatramo da bi trebalo prestati s praksom da za svaku upaljenu baklju i ne samo baklju, nego bilo koje pirotehničko sredstvo, automatizmom odgovara organizator, tj. klub. Postoji odgovornost i redara i policije i samih navijača i to treba apostrofirati i ne pozivati se na kazne, jer u ovom slučaju za derbi Hajduk je poduzeo sve mjere koje mu zakon stavio u obvezu i te mjere su do maksimuma ispunjene.

Idi na 24sata

Komentari 27

  • mayhem26 26.02.2009.

    BRAVO MAJSTORE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Sprašio si ima kako do sada nitko nije.Svaka ti čast legendo:-)

  • vedran_zgb 26.02.2009.

    blitvici moji dragi...sto se sljemena i baklji tice...pogledajte bilo koje skijaliste i vidjet cete da su baklje svugdje dozvoljene, a na tekmama nisu i ja sam da se svakog kazni i za baklje i za sva sranja koja nisu dopustena, bio to dinamo, bio hajduk, cibalija, osijek, rijeka itd...a ak se dogovore da smiju to je druga stvar...a ovo sto je ovaj sirocic isprico za igru dinama i hajduka...ak je on ovim zadovoljan sta je hajduk odigro, i dobio na toj utakmici ocajan dinamo onda nek mu to bude najvece zadovoljstvo u zivotu, a vjerojatno i je...bandic ne bi nikad tak ista reko, al nek se gustaju splicani malo, napokon su u nekom momcadskom sportu ispred zagrebackih, al i to je pitanje kolko ce trajat...

  • romanista 25.02.2009.

    po ljigavoj faci mu se vidi da je buda.ala

Komentiraj...
Vidi sve komentare