To je to što me zanima!

Zagreb ostaje bez utrke Snježne kraljice? Nema je na rasporedu

Nakon problema s kojima su se suočavali organizatori Snježne kraljice zadnjih godina, Zagreb trenutačno više nije na popisu utrka Svjetskog skijaškog kupa za iduću sezonu
Vidi originalni članak

Točan kalendar utrka za sljedeću sezonu Svjetskog skijaškog kupa bit će poznat tek u svibnju, ali ako je suditi prema onome preliminarnome koji je objavio FIS, iduće godine nećemo gledati Snježnu kraljicu.

Umjesto slalomske utrke na Sljemenu 3. siječnja trenutačno se na popisu nalazi utrka u austrijskom Lechu  Nagovijestio je to svojevremeno i gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević.

- Budući da je ove godine otkazana jedna utrka, a i prošle godine isto zbog klimatskih uvjeta… Razgovarat ćemo sa Skijaškim savezom i Vladom o održivosti cijelog natjecanja, s obzirom da klimatske promjene donose uvjete koji se na Sljemenu nisu mogli zamisliti u ovo doba godine - rekao je svojevremeno.

Podsjetimo, druga utrka Snježne kraljica otkazana je zbog visokih temperatura i vjetra. Staza na Sljemenu s temperaturama u "debelom" plusu nije uspjela izdržati dvodnevni program. Organizatori su uložili ogroman trud da staza bude spremna za prvu utrku, što su i uspjeli, no dan kasnije vrijeme se nije smilovalo.

Idi na 24sata

Komentari 46

  • duda9 21.04.2023.

    Kakvi ste vi to ljudi ni u drugim Državama nije baš bilo bolje a vaši komentari nas samo sramote ko ne voli skijanje nemora ga gledati i ja puno toga ne volim!

  • duda9 21.04.2023.

    Snjžna Kraljica ostaje i to je ponos Zagreba

  • JohnConstantine 19.04.2023.

    ali niko ne postavlja pitanje , kome ce ovo sada pripasti

Komentiraj...
Vidi sve komentare