To je to što me zanima!

Zagrebački hokejaš na korak do medalje u Pekingu: Mi nemamo ni nogometni stadion, žalosno!

Svi oko nas grade, a mi ništa. Ali to su politička pitanja, a na nama sportašima je da treniramo u uvjetima koje imamo ili se odlučimo na idući korak, rekao je Mislav Rosandić koji u Pekingu predstavlja Slovačku
Vidi originalni članak

Hrvatska ima 11 predstavnika u Pekingu, ali i još jednog rođenog Zagrepčanina koji nastupa pod slovačkom zastavom. 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Hrvatski hokejaš Mislav Rosandić (27) plasirao u polufinale Zimskih olimpijskih igara u Pekingu nakon što su slovački hokejaši iznenadili  SAD svladavši ih s 3-2 (1-1, 0-1, 1-0-1-0) nakon boljeg izvođenja penala. 

Dečko s Trešnjevke i nekadašnji igrač Mladosti danas igra za češkog doprvaka Bili Tygri iz Libereca, a sada ima priliku zajedno sa Slovacima uzeti olimpijsku medalju. 

- Od početka turnira bio sam skoncentriran na utakmice i pripremu kako bi mogao dati 100 posto momčadi. Ova utakmica je velika prekretnica u našim karijerama - kazao je Mislav za RTL. 

Hokej je počeo trenirati zbog tate koji je također bio hokejaš, a gdje je prvi put stao na led Mislav je rekao: 

Počeo sam na Velesajmu ili u Domu sportova. Ni ne sjećam se.  - kazao je Mislav nakon čega je njegov otac Mario rekao:

- Ne može se sjećati jer je imao tri godine. Bilo je to na Šalati.

- Tata je igrao hokej u Zagrebu. On je hokejaški manijak koji gleda sve utakmice, od juniorskih do seniorskih. Od malih nogu smo brat i ja u hokeju - nadovezao se Mislav. 

Sa zagrebačke Trešnjevke preselio se sa 14 godina, sa 15 su mu ponudili državljanstvo, a dobio ga je sa 16 i pol. Mislav priznaje da je razlika u uvjetima velika te da Hrvatska dosta zaostaje za većinom europskih zemalja u ledenim sportovima s obzirom na to da su uvjeti za treniranje katastrofalni. 

- Ne znam što bih vam rekao. Hrvatska se ne može mjeriti s hokejaškim nacijama kao što je Slovačka, Češka ili skandinavske zemlje - kazao je Mislav. 

Klizalište na Šalati i Dom Sportova izgrađeni su prije pet desetljeća, a u klizalište na Velesajmu se gotovo ništa ne ulaže. 

- To je žalosno. Nemamo ni nogometni stadion, a znamo kakav je svjetski kalibar naša hrvatska reprezentacija. Svi oko nas grade, a mi ništa. Ali to su već neka politička pitanja, a na nama sportašima je da radimo i treniramo u uvjetima koje imamo ili se odlučimo na korak koji smo napravili moji roditelji i ja - rekao je Mislav koji je za seniorsku reprezentaciju debitirao prošle godine na Svjetskom prvenstvu. 

Rosandić je u Peking stigao kao zamjena nakon što je u reprezentaciju upao zbog nekoliko koronom zaraženih igrača te sada ima priliku sa Slovačkom po prvi puta osvojiti olimpijsku medalju. 

Idi na 24sata

Komentari 6

  • biberrr 24.02.2022.

    Bravo za Mislava! Slovačka razbila Švedsku 4:0 i osvojila broncu!Vrhunski uspjeh našeg hokejaša,bar da imamo 20tak takvih!

  • Zlatna Vuga 17.02.2022.

    Zašto mali kuka za nogometnim stadionom? Pa on igra hokej, a nogometaše baš briga za njega.

  • Superheroj s Podunavlja 16.02.2022.

    Evo Don Plenki negdje prije objavio da nikad veća ulaganja Vlade u hrvatski sport a mi godinama debelo na dnu od svih članica EU. Hvala Franji i svima onima koji glasaju za HDZ. Imamo Hrvatsku.

Komentiraj...
Vidi sve komentare