To je to što me zanima!

Zakazali kad je najviše trebalo: Hrvatska izgubila od Mađarske

Nije lako i neće biti prihvatiti tu činjenicu jer smo očekivali puno u Skoplju, no rukomet koji smo igrali u skupini ostao je negdje tamo. Ovo danas je i za Mađare, tek desete s lanjskog Eura, bilo preslabo
Vidi originalni članak

Divno i krasno izgledalo je to grupnoj fazi, ali u najvažnijoj utakmici turnira Hrvatska je zakazala. Rukometni kadeti ispali su u osmini finala Svjetskog prvenstva u Sjevernoj Makedoniji, Mađarska, koja je kao četvrta izborila nokaut-fazu, otišla je u četvrtfinale na Njemačku, a ova će hrvatska generacija morati pokušati sljedeće godine kao juniorska.

Nije lako i neće biti prihvatiti tu činjenicu jer smo očekivali puno u Skoplju, no rukomet koji smo igrali u skupini ostao je negdje tamo. Ovo danas je i za Mađare, tek desete s lanjskog Eura, bilo preslabo uokvireno u konačnih 23-27. Počevši od obrane koja se tražila cijelu utakmicu i nije našla, do napada koji se negdje putem zakočio.

Krenuli smo u standardnih 3-2-1, no Ivanković, Čakarić i Sirotić nisu bili na istoj valnoj duljini, pa su Mađari to prepoznali i prelagano rješavali. Nismo očekivali da hoće, stoga smo se već nakon 10 minuta s Načinovićem spustili u u 6-0.

Međutim, problemi se nisu riješili jer nitko nije i dalje izlazio njihovom ljevaku Pappu i Bognaru na ruku, o prekršaju da ne govorimo, pa su se susjedi ušetavali u naših devet metara i udarali kako su htjeli. Zašto i ne bi kada smo im već nudili prostor. Dvaput im nije trebalo reći.

Mileta se ozlijedio

Da ne bude samo tu problema, njihov golman Gyori s dvije obrane Mileti i Marašu na startu ušao je našima u glavu, Markota je kod 3-7 u 13. minuti morao zvati minutu odmora jer nije izgledalo nikako. Mađarska obrana oduzimala je Ivankoviću i Marašu i zalet, pa se se Sirotić nije snašao u tome s previše lupanja u pod. Još je Gyori dvaput pročitao Čakarića s krila i zastrašio Miletu sa sedam metara.

Rukavina je tradicionalno unio živost u napadu, prenijela se ona i na obranu, malo smo s odbijancima imali i sreće i s brzih 3-0 vratili smo se u utakmicu. Mala šteta što je baš stiglo poluvrijeme (12-13), no tada nije izgledala velika jer su Pribetić i Mileta doveli Hrvatsku u prvo vodstvo u 34. minuti (15-14). Imali smo zalet koji je poremetila Miletina ozljeda (više se nije vraćao), ali i i na tom rezultatskom valu uplovili u seriju grešaka i umjesto da krenemo lomiti protivnike, opet smo ih morali hvatati. Rukavina se u drugom ulasku nije puno zadržao, Markota je opet napad tražio sa Sirotićem, Maraš ostao "tih", kao i Purić na golu.

U 54. minuti Mađarska je otišla na tri razlike (24-21), Purić je napokon nešto obranio i izgubio pogled prema naprijed, a Načinović zbog toga i stabilnost pa je promašio kontru za -1. Potrošili smo i drugu šansu dok je Sirotić dugo čarao s loptom ne iščaravši, nažalost, ništa. Mađari su jednostavno bili bolji.

Svjetsko prvenstvo, osmina finala:

Hrvatska - Mađarska 23-27 (12-13)

Hrvatska: Purić (7 obrana), Lučin (1 obrana); Vrbić, Čakarić, Mileta 5, Sinčić 2, Pribetić 6, Načinović 2, Koler, Ivanković 3, Filipović, Šimić, Rukavina 2, Sirotić 2, Maraš 1, Martinović

Mađarska: Nagy (6 obrana), Gyori (7 obrana); Holdosi 2, Bognar 4, Tovizi, Kecskes 2, Papp 2, Dely, Kohegyi 4, Hornyak 1, Melnyicsuk 3, Bajusz 2, Prainer 1, Gal, Vajda 6, Kovacs

Sedmerci: Hrvatska 2/3, Mađarska 1/1

Isključenja: Hrvatska 10 minuta, Mađarska 8 minuta

Idi na 24sata

Komentari 8

  • pipolino 15.08.2019.

    Do jučer ste ih nazivali novim Balićima,Đombama,Metličićima,Lackovićima bez ikakvog argumenta.Pa to su klinci, koji imaju oscilacije od super do užas. Kada će u novinama pisati ljudi koji imaju imalo veze i znanja o sportu, a ne nekakvi bezveznjaci, koji misle da su pobrali svu pamet svijeta, samo zato jer su pogledali dvije utakmice u nekom sportu.

  • Vladovladić_1 15.08.2019.

    Mularija!

  • 14.08.2019.

    Po našim medijima ja sam mislio da se mađari neće niti pojaviti tj da će predati koliko su naši predominanti,nevjerojatni, ..... razočarenje je vjerujem veliko ali tu je najbitnije da se dečki ne pogube kada dođu do seniora.....nije da je to baš rijedak slučaj

Komentiraj...
Vidi sve komentare