To je to što me zanima!

Žalba je odbijena: Hajduk se od sezone oprašta bez navijača

Hajduk u nedjelju igra s Istrom na Poljudu. Posljednja je to domaća utakmica Splićanima ove sezone, a igrat će je pred praznim tribinama jer im je žalba odbijena. Do rekorda im je nedostajalo samo 19 navijača
Vidi originalni članak

Hajduk je ostao bez rekorda! HNS-ova Komisija za žalbe nije promijenila odluku disciplinskog suca Klakočera, odbila je žalbu splitskog kluba i on će zadnju domaću utakmicu sezone, onu protiv Istre na Poljudu, igrat bez navijača.

Iako se sve do nedavno činilo da će i ovo biti rekordna sezona, prošlogodišnji rekord Poljuda od 11.979 gledatelja prosječno po svakoj domaćoj utakmici ostaje netaknut. Slabije posjete protiv Intera i Slaven Belupa srozale su prosjek, a do rušenja prošlogodišnjeg rekorda Hajduku je nedostajalo svega 19 gledatelja u prosjeku! 

Podsjetimo, Hajduk je po odluci disciplinskog suca Alana Klakočera za Jadranski derbi s Rijekom kažnjen sa 70.000 kuna i jednom domaćom utakmicom bez gledatelja zbog ponašanja njegovih navijača, konkretno ''zbog 40 upaljenih baklji i skandiranja neprimjerenih i rasističkih sadržaja''. Hajduk se na spomenutu odluku žalio, a kako žalba odlaže izvršenje sankcije, protiv Intera su igrali pred gledateljima. No zbog službenog puta člana Žalbene komisije Mladena Genca, ista se nije sastala ni prošlog tjedna, pa su i protiv Slaven Belupa navijači Hajduka mogli na tribine. 

Hajduk nije rekordan, ali ostali klubovi mogu samo sanjati o brojkama s Poljuda

Na Poljudu se protiv Intera i Slaven Belupa okupilo 5.236, odnosno 6.904 gledatelja, što je konačnu brojku posjeta u tekućem prvenstvu zaustavilo na 155.491, odnosno na prosjeku od 11.960 po svakoj od 13 prvenstvenih utakmica s gledateljima na tribinama Poljuda, a još četiri odigrane su pred praznim tribinama zbog ranijih sankcija.  

Neće pasti rekord, ali Hajduk može biti zadovoljan ovogodišnjim posjetama, pogotovo ako se sagledaju posjete ostalih klubova HNL-a, koje su porazne. Na utakmicama Hajduka okupi se u pravilu više gledatelja nego na svim ostalim utakmicama u istom kolu. Ukupno! I to je nešto o čemu bi odgovorni u HNS-u i te kako trebali voditi računa. 

Idi na 24sata

Komentari 29

  • 14.05.2019.

    Nekad sam Obožavao Hajduk !!!! Ali u zadnjih 10 godina mi se zgadio i neintresira me propala Krpa od ljudi i navijača

  • 14.05.2019.

    Koja Sramota !!!! Klub propada i tone sve dublje i dublje !!!! Ali važni su im ti huligani !!!!!! Eto tako je i bit će jednog dana i Županijska Liga ....

  • 13.05.2019.

    A nista, umjesto karte kupiti sprice

Komentiraj...
Vidi sve komentare