To je to što me zanima!

'Žalimo, ali Mate će i dalje ostati u srcima svih nas'

Mate Parlov je preminuo u petak kasno navečer, a već ujutro stilgi su prvi brzojavi sućuti, od HOO-a, ali i Ministarstva sporta i obrazovanja
Vidi originalni članak

U povodu bolnog gubitka našeg Mate, velikog boksača i najboljeg hrvatskog športaša prošlog stoljeća, primite izraze iskrene i duboke sućuti u moje osobno ime i u ime Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, tekst je brzojava kojeg je potpisao ministar znanosti, obrazovanja i sporta Dragan Primorac.
Odlazak legendarnog Parlova rastužio je cijelu hrvatsku javnost. Brzojav sućuti žurno je uputio i Hrvatski olimpijski odbor. Namijenili su brzojav sućuti Matinoj obitelji, ali i svim prijateljima i poštovateljima olimpijskog pobjednika iz Münchena 1972.
"Hrvatska olimpijska obitelj izgubila je velikog čovjeka, proslavljenog hrvatskog boksača, osvajača zlatnog odličja na Olimpijskim igrama u Munchenu 1972., europskog i svjetskog prvaka, jednostavno hrvatsku sportsku legendu kakav je bio Mate. Iskreno žalimo zbog njegova odlaska ali Mate ostaje u našim srcima i dio je hrvatske i svjetske olimpijske baštine dovijeka. Slavit ćemo njegovo ime kao dijela svih nas kojima je ostavio nasljeđe kakvo mogu samo veliki. Laka mu hrvatska zemlja", stoji u brzojavu HOO-a, kojega su potpisali njegov predsjednik Zlatko Mateša, dopredsjednik HOO-a i predsjednik Hrvatskog kluba olimpijaca Stojko Vranković, te glavni tajnik HOO-a Josip Čop.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Ferenc16 30.07.2008.

    pokoj mu u duši, počivao u miru

  • splico_kralj 30.07.2008.

    nek mu je laka zemlja

Komentiraj...
Vidi sve komentare