To je to što me zanima!

Zambata i društvo se poigrali s Petrolulom 67.: Uh, sjećam se

Prvu utakmicu četvrtog pretkola EL-a Dinamo igra kod opasnog Petrolula, koji predvodi Adrian Mutu. No stariji navijači Dinama pamte veliku pobjedu iz 1967.
Vidi originalni članak

Dinamo je protiv Petrolula igrao u sezoni nakon što je 1967. osvojio Kup velesajamskih gradova. U Maksimiru je pobijedio 5-0, a pet golova Dinamo je zabio u samo 26 minuta.

- Sjećam se te utakmice. Rumunji su uvijek bili teški protivnici. Samo, onda je to bilo lakše jer moj Dinamo u 17 europskih domaćih utakmica zaredom nije primio gol! A dolazili su Juventus, Benfica, Milan, Leeds, Eintracht... U sezoni prije Petrolula, kad smo osvojili Kup velesajamskih gradova, nismo u šest domaćih utakmica primili gol - rekao je strijelac protiv Petrolula Slaven Zambata.

On je zabio jedan, a Kiš i Jukić po dva.

- Uh, njih dvojica su bili strašni igrači. Kad bi opalili s 20 metara, ta bi lopta ulazila u gol. Tako su zabili i Petrolulu - prisjetio se Zambata.

U novijoj povijesti Dinamo je protiv Petrolula igrao prije mjesec i pol na pripremama u Sloveniji. Izgubili su “modri” 2-0 zahvaljujući genijalnosti Adriana Mutua.

- To je bila prijateljska i nema veze s ovom utakmicom koja slijedi. Volio bih više da prvu igramo doma. Zašto? Pa povijest kaže da je tako bolje. Ali i mi puno bolje igramo vani - rekao je Zoran Mamić, koji nije zadovoljan obranom. 

Moguće je da protiv Petrolula obranom neće zapovijedati Šimunić nego Sigali i Šimunović...

- Razmišljamo o pojačanjima, no odlazaka neće biti - kaže Mamić.

Idi na 24sata

Komentari 19

  • ivomaric 10.08.2014.

    dinamo je bio bolji od aalborga i izgubio. to je nogomet, moras imati i malo sportske srece. protiv petrolula cemo sigurno biti dobri... volio bi da se nasim napadacima otvori, da napune mrezu petrolula kao zambatina generacija te da sve kriticare nauce sto je respekt

  • still_mojo 09.08.2014.

    Moje je mišljenje da smo dobili najgoreg mogučeg protivnika jer rumunji su bazirali formu da prođu i igraju ko ludi(gledao sažetak protiv plzena)a dinamo je dosta sa porazom poljuljan i bojim se najgoreg scenarija. p.s. pogotovo dok je dalton na klupi!

  • provokacija_1 09.08.2014.

    dinamo ispada

Komentiraj...
Vidi sve komentare