To je to što me zanima!

Zapalili su svijeće za poginule navijače u Domovinskom ratu

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Na današnji dan 13. svibnja 1990. hrvatski navijači na Maksimiru pružili su otpor i postali simbol hrvatske borbe za teško stečenu nezavisnost u Domovinskom ratu
Vidi originalni članak

Dinamovi navijači odali su počast poginulim Bad Blue Boysima u Domovinskom ratu položivši vijence i zapalivši svijeće kod spomenika ispod zapadne tribine Maksimira. Tijekom srijede to će napraviti i Dinamovi nogometaši i stručni stožer "modrih".

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Sjećamo se 13. svibnja 1990. godine i nereda uoči neodigrane utakmice Dinama i Crvene zvezde. Tadašnja milicija divljački je tukla hrvatske navijače na Maksimiru koji su provalili na maksimirski teren i krenuli prema navijačima Zvezde na južnoj tribini kako bi stali u obranu malobrojnih hrvatskih navijača na istoj tribini.

Tada je Zvonimir Boban udario milicajca, a u delegaciji Zvezde bio je Željko Ražnatović Arkan, kasniji ratni zločinac koji je ubijao po Slavoniji.

Neredi u Maksimiru 13. svibnja 1990. godine za mnoge su bili početak hrvatskog otpora i vrhunac težnje za samostalnošću za koju smo se krvavo izborili u Domovinskom ratu, koji je počeo sljedeće godine, a završio četiri godine kasnije.

Dokumentarac na HRT-u

Na prvom programu HRT-a u 20 sati bit će premijerno prikazan prvi dio dokumentarnog filma "Nedjelja 13" B-produkcije redatelja Igora Grahovca. U filmu će biti prikazani događaji na Maksimiru uz svjedočenja navijača obje momčadi, pripadnika tadašnje milicije, predstavnika klubova Dinama i Zvezde te igrača oba kluba.

Idi na 24sata

Komentari 30

  • jluci82 14.05.2015.

    Bili su nagli i u ratu,bože zbog koje gluposti su izgubili život hahahahahahahahahahahahahahaahhahahahhahaha....... .Napišite koliko BBB(a i Torcida ih u stopu prati-sve za džaba,navali narode!) danas parazitira od vojne mirovine-pretpostavljam stotine i stotine............

  • miko2312 13.05.2015.

    onda su bili heroji, a sada se zovu huligani ;))

  • Lyoto 13.05.2015.

    ima dana kada ne znam sta cu sa sobom jer ne vesele mene bez vas utakmice nedjeljom

Komentiraj...
Vidi sve komentare