To je to što me zanima!

Zapamtite ove dečke: Švedska U-21 po prvi put prvak Europe

Nakon 120 minuta velike borbe i pet serija penala, mladi nogometaši Švedske do 21 godine starosti okitili su se naslovom prvaka Europe svladavši Portugal u Pragu 5-4
Vidi originalni članak

Nogometaši Švedske prvi su se put popeli na krov Europe u konkurenciji do 21 godine. U sinoćnjem finalu EP-a u Pragu svladali su Portugal 4-3 nakon izvođenja penala. Nakon 90 odnosno 120 minuta nije bilo golova.

- U svaku smo utakmicu ulazili kao autsajderi, ali to je snaga koju imamo. Tako sam sretan da ne mogu pronaći riječi. U svlačionici smo samo pjevali, vrištali, plesali... Heroji smo našeg naroda i to je čudesno - izjavio je golman Patrik Carlgren.

A moglo ih je biti jer su prilike sjevale na obje strane. Sérgio Oliveira pogodio je prečku u prvom dijelu, Šveđani su imali nekoliko udaraca koji su liznuli okvir gola. Nitko nije presretan kad finale jednog natjecanja završi bez golova, no time se moralo zadovoljiti 18.867 gledatelja na Eden Areni.

Niti novih 30 minuta produžetaka nije dalo gol, pa su titulu europskog prvaka morali odlučiti penali. Prvo je Šveđanin Carlgren obraio penal Ricardu Esgaiju u trećoj seriji, no odgovorio mu je José Sá obranivši udarac Khalilija već u sljedećem udarcu. Ključnim se pokazao promašaj Williama Carvalha u zadnjem udarcu i Šveđani su mogli početi slaviti.

Najveća zvijezda švedske šampionske momčadi je John Guidetti, napadač Celtica, koji je zabio deset golova u 18 nastupa. U sastavu se nalazio i nesuđeni hrvatski reprezentativac Branimir Hrgota, veznjak Borussije Mönchengladbach.

Idi na 24sata

Komentari 23

  • Joker 🃏 01.07.2015.

    Portugalci nemaju sreće s jedanaestercima :P (npr. Benfica)

  • hrci 01.07.2015.

    Puno njih je trebalo pamtiti također pa nikad ništa nisu napravili. Lako je dok si mlad, željan dokazivanja ali kada dođu novci onda sve pada u vodu.

  • rzbrzotrz 01.07.2015.

    Nema tu Šveđana prijatelju..

Komentiraj...
Vidi sve komentare