To je to što me zanima!

Zapisnik s utakmice Jugoslavije protiv američkog sveučilišta iz 1986.: 'Natamburali' su nas!

Osim legendarnog Dražena, igrali su Vlade Divac, Zoran Čutura, Toni Kukoč, Dino Rađa kojeg su u zapisniku uveli kao "Dinorađa Rađa" i drugi
Vidi originalni članak

Dennis Hopson (57), trener sveučilišne košarkaške momčadi Lourdes Gray Wolves iz savezne države Ohio, objavio je na svom profilu Twitteru fotografiju zapisnika utakmice Jugoslavenske mlade košarkaške reprezentacije protiv Ohio Statea, za kojeg je kao mladić igrao.

- Jugoslaveni su nas 'natamburali'. Većina igrača iz te momčadi su budući članovi NBA-ove Kuće slavnih. Wow, tko bi to tada mogao pretpostaviti - dodao je Hopson uz priloženi fotografiju.

Jugoslavija je u studenome 1986. otišla na turneju po SAD-u i odmjerila snage s četiri prestižna sveučilišta (Kentucky, Ohio State, Illionis, North Carolina) upisavši dvije pobjede i dva poraza. U utakmici na kojoj je nastao spomenuti zapisnik, Jugoslavenska mlada reprezntacija slavila je 103-76, uz fenomenalnu predstavu Dražena Petrovića koji je ostvario triple-double učinak s 33 poena, 11 skokova i 10 asistencija). 

Osim legendarnog Dražena, igrali su Vlade Divac, Zoran Čutura, Toni Kukoč, Dino Rađa kojeg su u zapisniku uveli kao "Dinorađa Rađa", Arijan Komazec, Danko Cvjetičanin i drugi.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • loniirons 21.02.2023.

    My name is Bond, James Bond

  • Jopazg 21.02.2023.

    To su bili Hrvati s maestralnim Drazenom,Mozartom kosarke uz malu pomoc Vlade Divca.

  • 21.02.2023.

    Koga to briga, dajte vijesti iz Austrougarske

Komentiraj...
Vidi sve komentare