To je to što me zanima!

Zarađuje i kad trepće: Ronaldo za treptaj oka dobije 32 eura!

Znamo da će Ronaldo zaraditi 200 milijuna eura godišnje, ali koliko je to suluda cifra, shvatite tek kada pogledate kako se ta zarada kreće
Vidi originalni članak

Cristiano Ronaldo je prije dvije godine postao prvi nogometaš koji je zaradio milijardu dolara u karijeri. Od plaće u klubovima, reklama i svog biznisa s hotelima. No, nikad nije dosta. Na već prepune račune nakrcat će se još 400 milijuna eura!

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Toliko će uprihoditi u dvije godine ugovora s Al Nassrom iz Saudijske Arabije. Tim potezom oprostio se od ozbiljnog nogometa, ali kao da se više ikome mora dokazivati. Osvojio je sve što se može osvojiti u klupskom nogometu i postao jedan od najvećih nogometaša u povijesti. U Saudijskoj Arabiji uživat će u smiraju svoje karijere, igrat će nogomet za svoj gušt i zabavu te će uz to godišnje kapnuti najveća svota za nekog sportaša u povijesti. Sada se može počastiti novim automobilom, uz onih već postojećih 25.

Znamo da će Ronaldo zaraditi 200 milijuna eura godišnje, ali koliko je to suluda cifra, shvatite tek kada pogledate kako se ta zarada kreće. Po sekundi će zaraditi 6.5 eura, a po minuti taj iznos je 386 eura! Ako Cristiano trepće kao prosječan čovjek, 12 puta u minuti, po jednom treptaju on zaradi 32 eura...

Dok mirno sjedi dvije minute i razmišlja o životu, Portugalac gotovo zaradi prosječnu hrvatsku plaću koja je 900 eura. Po satu mu na račun sjedne 23.150 eura, a što se tiče cjelokupnog dana, to je već ludost. I kad bude imao slobodan dan, uprihodit će dnevno 555 tisuća eura! Tjedna cifra je 3.8 milijuna eura, dok je mjesečna 16 milijuna eura. Taj iznos, recimo, tek rijetki vrhunski nogometaši zarade godišnje. I tako dođemo do 200 milijuna eura godišnje. 

Možda se odlaskom u Saudijsku Arabiju oprostio od elitnog nogometa, ali je ovime financijski osigurao, ne samo svoju obitelj i djecu, već cijelo obiteljsko stablo do desetog koljena.

 

Idi na 24sata

Komentari 19

  • Space Wall 31.12.2022.

    Ja kad kuvam kavu na stari način (u džezvi) čim trepnem odmah pokipi.

  • StrasniRash 31.12.2022.

    Jel netko izračunao kolko će ponijeti s ovog svijeta.?

  • fernandes11 31.12.2022.

    bjelica i melkior bi bili milijarderi onda

Komentiraj...
Vidi sve komentare