To je to što me zanima!

Zatvorena tržnica igrača: Kraj ljeta velikih transfera

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
U ponoć je završio ljetni prijelazni rok, jedino još Englezi imaju vremena do 17 sati. Rekordi su ove godine padali, senzacije su se redale u nizu...
Vidi originalni članak

Alex Ferguson dugo je bio čvrst, nije želio popustiti. A onda je stigla ponuda koja se ne odbija.
- Nudimo 94 milijuna za Ronalda. Uzmi ili ostavi - glasila je poruka iz Madrida. I Alex je uzeo, nije lud odbiti toliki novac, a Ronaldo ušao u nogometnu povijest. Nikada nijedan nogometaš u povijesti nije koštao više, nitko nikada nije ovoliko platio za igrača. Ali bio je to tek početak, Florentino Perez nije štedio ni za Kaku, Benzemu, Alonsa, Albiola... Ni u Manchester Cityju nisu sjedili skrštenih ruku. Umjesto toga su trošili. Ljeto prije su doveli Robinha, na zimu još nekoliko igrača, a ljeto je navijačima Cityja donijelo Teveza, Adebayora, Barryja, Tourea, Lescotta... Potrošili su ukupno 139 milijuna eura.
Prošloga Spursi su za Luku Modrića platili 21 milijun eura, no ovoga ljeta naši igrači nisu ostavili dublji trag na nogometnom tržištu. Olić je otišao u Bayern besplatno, Kalinić u Blackburn za sedam milijuna, malo više od toga vrijedio je Pranjić.

NAJVEĆI LJETNI TRANSFERI
CRISTIANO RONALDO (94.000.000 €) - Na Santiago Bernabeu dočekalo ga je 80.000 ljudi. Portugalac je najskuplji igrač u povijesti nogometa.
KAKA (68.000.000 €) - Oduševljen sam dolaskom u Real iako će mi Milan uvijek biti u srcu, rekao je ponajbolji svjetski nogometaš po dolasku u Real. Priča koja se dugo “kuhala” ipak je realizirana.
ZLATAN IBRAHIMOVIĆ (25.000.000 €) - Tjednima je bio između Reala i Barcelone, no na kraju je otišao u Kataloniju. Inter je dobio Samuela Eto’oa i 45 milijuna eura.
XABI ALONSO (35.400.000 €) - Nakon što je kupio Ronalda, Kaku i Benzemu, Realu je trebao netko tko će trčati za svu trojicu. Liverpool nije imao izgleda.
EMMANUEL ADEBAYOR (29.000.000 €) - Nakon što su u proteklim prijelaznim rokovima ostajali “golih rukava”, ovoga ljeta City je slao ponude šakom i kapom. Prvi je u Manchester stigao napadač Arsenala.
KARIM BENZEMA (35.000.000 €) - Lyon se jednostavno nije mogao oduprijeti Realu, bilo je samo pitanje koliko love dobiti.
CARLOS TEVEZ (28.000.000 €) - Preselio je nekoliko ulica dalje. U Unitedu više nije bilo mjesta za njega, a City je samo čekao.
JOLEON LESCOTT (27.500.000 €) - Ni Evertonu vjerojatno nije jasno kako je za 27-godišnjeg braniča dobio toliki novac, no arapski vlasnici Cityja nisu pitali za cijenu.
FELIPE MELO (25.000.000 €) - Juventus pod svaku cijenu ove sezone želi osvojiti naslov. Za to im treba i veznjak Fiorentine.
DIEGO (24.000.000 €) - Werder nije mogao zadržati Brazilca, koji se već protiv Rome pokazao kao veliko pojačanje za Juve.

HRVATI NA TRŽIŠTU
IVICA OLIĆ - HSV na njegovu prelasku u Bayern nije zaradio niti eura odštete, no Olić je najskuplji Hrvat koji je uoči nove sezone promijenio klub. Van Gaal kaže da je pozitivno iznenađenje.
DANIJEL PRANJIĆ - Heerenveen se gotovo cijelo ljeto s Bayernom natezao oko visine odštete. Nizozemci su prvo inzistirali na devet milijuna eura, no poslije su pristali na 7,7.
JOEY ŠIMUNIĆ - Iskusni stoper napustio je nakon 9,5 godina Herthu. Josip Šimunić prešao je u Hoffenheim, izjavivši da je to njegov klub snova u kojem će vrlo brzo ostvariti velike stvari.
NIKOLA KALINIĆ - U prvi mah izgledalo da mu je propao odlazak u Premiership, no Kalinić se na kraju se ipak skrasio u Engleskoj. Blackburn je za njega platio sedam milijuna eura.
BRAĆA SHARBINI - Anas je bio na korak od Dinama, no zbog svađe njegova oca i Mamića odlučio se za Hajduk. Splićane je pojačao u paketu s bratom Ahmadom.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • shotica 01.09.2009.

    na popisu najvećih ljetnih ttransfera fale Gomez i Robben...

  • JAX 01.09.2009.

    niej zatvoreno u engleskoj jos traje do 17.30 h

  • marleone 01.09.2009.

    real 4 ever 2nd.....barca the champion.....messi king...ronaldo peasant....;))

Komentiraj...
Vidi sve komentare