To je to što me zanima!

Zaustavi se vjetre: Raznosio je bolide, nesreće Maxa i Bottasa

U svim sam se krugovima žalio na vjetar. Bilo je zeznuto, na nekim sam mjestima gubio kontrolu. Ove godine su automobili osjetljiviji na vjetar, rekao je Verstappen koji je prvi stradao u Spielbergu
Vidi originalni članak

Paklene vrućine prže čitavom Europom, ali u Austriji ih prati i snažan vjetar. Napravio je on probleme i na posljednjem treningu Formule 1. Teške nesreće su imali Max Verstappen i Valtteri Bottas, a u posljednji je čas sličnu sudbinu izbjegao Sebastian Vettel.

Na Red Bull Ringu u Spielbergu prvi je nastradao Verstappen. U posljednjem je zavoju izgubio kontrolu nad bolidom, zabio se u zaštitnu ogradu i smrskao stražnji dio svog Red Bulla.

- U svim sam se krugovima žalio na vjetar. Bilo je zeznuto, na nekim sam mjestima gubio kontrolu. Ove godine su automobili osjetljiviji na vjetar, vidjeli ste to i kod Valtterija koji je u jednom trenutku jednostavno izgubio kontrolu - požalio se Verstappen nakon treninga.

Valtteri Bottas se na središnjem dijelu staze frontalno zakucao u ogradu i uništio prednji dio svog bolida. Srećom, obojica su prošla bez ozljeda.

Sebastian Vettel imao je više sreće i znanja pa je u posljednji tren izbjegao ogradu, uspio nekako zadržati kontrolu nad svojim Ferrarijem. Na prvom treningu je prednji dio svog bolida razbio Nico Hülkenberg.

Popodnevni je slobodni trening kao najbrži završio Charles Leclerc s vremenom 1:05.086, drugo vrijeme imao je Bottas (+0.331). Lewis Hamilton je odvezao najbrže na prvom slobodnom treningu (1:04.838). Velika nagrada Austrije vozi se u nedjelju, a početak je u 15.10 sati.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • Kuco11 28.06.2019.

    Kako mi je drago vidjeti McLarene koji su konstanto iza velike trojke. Nadam se dogodine iskoraku a mozda i povratku Fernanda pa da zapapri ovima na vrhu i mozda dovede McLaren do postolja bar jednom... Sanjam...

  • 28.06.2019.

    tezak udes bottasa jak vjetsr na stazi inač je ova staza jako zeznuta ima uspone padove, nadajmo se da će biti zanimljivija nego ona u francuskoj,8 utrka mercedes ima pobjede,, volio bi da dođe do promjene ne volim dominacije

Komentiraj...
Vidi sve komentare