To je to što me zanima!

Završio karijeru drugi put: Već je obišao svijet, sad bi studirao

Švedski reprezentativac svakako je planirao, kako je otkrio, sve okončati na Olimpijskim igrama u Tokiju, ali budući da su one odgođene, kraj je došao nekoliko mjeseci ranije s 30 godina
Vidi originalni članak

Prvi je put prestao igrati 2017. godine i jednostavno odlučio da želi obići svijet. Nakon devet mjeseci i 15-ak proputovanih zemalja predomislio se i vratio rukometu. Sada, manje od dvije godine nakon povratka, opet odlazi u igračku mirovinu. Ovaj put s 30 godina.

- Sve što se dogodilo nakon prvog prestanka, za mene je samo bonus - rekao je Kim Ekdahl du Rietz za L'Equipe.

Švedski reprezentativac svakako je planirao, kako je otkrio, sve okončati na Olimpijskim igrama u Tokiju, dakako pod uvjetom da se Švedska ondje i plasira, ali budući da su one odgođene, kraj je došao nekoliko mjeseci ranije.

Novi mu motiv sada nisu putovanja, već studiranje u Hong Kongu gdje će učiti i kineski jezik. Najveći dio igračkog puta proveo je u njemačkom Löwenu u kojemu se vratio nakon prvog završetka karijere jer je Nikolaj Jacobsen trebao rješenja i pomoć. Potom je zvao PSG u kojemu je igrao posljednje dvije sezone, a prije toga u Lugiju i Nantesu.

- Rukomet nije stvar broj jedan u mom životu. On je zabava, ponekad je jako zabavan, ponekad manje. Bio sam toliko umoran od rukometa da sam jednostavno morao početi raditi neke druge stvari - govorio je ranije lijevi vanjski iz Lunda.

Sa Švedskom je osvojio olimpijsko srebro 2012. u Londonu, što mu je najveći uspjeh u reprezentativnoj karijeri. Pa do možda nekog novog povratka istoj...

- Ovaj put sam itekako svjestan da će mi rukomet jako nedostajati.

 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • 14.05.2020.

    Ovaj kao kro kap.

Komentiraj...
Vidi sve komentare