To je to što me zanima!

''Zbog Ivića smo bili ispred svog vremena, bio je vizionar''

On je za moju generaciju bio sve, više od trenera. Otac i prijatelj, a bio je i nogometni vizionar, rekao je povodom Ivićeve smrti jedan od najvećih Iko Buljan
Vidi originalni članak

Čuo sam vijest dok sam bio u trgovini. Suze su mi pošle. Znao sam da je bolestan, ali čovjek se nikad ne miri s takvim stvarima. On je za moju generaciju bio sve, više od trenera. Otac i prijatelj, a bio je i nogometni vizionar. Svoju kvalitetu potvrdio je i u najvećim europskim klubovima, rekao je Hajdukova legenda Iko Buljan za 24sata povodom smrti Tomislava Ivića koji je najboljeg nogometaša Jugoslavije 1975. vodio do četiri titule s 'bilima'.

Žaljenje za gubitkom mentora izrazio je još jedan Ivićev učenik Ivica Šurjak.

- S Ivićem sam radio od svoje 12 godine u Hajduku. Osvajali smo trofeje i u omladinskim natjecanjima te tri prvenstva i pet kupova u prvoj momčadi Hajduka. Unosio je nešto novo u nogomet. igrali smo ispred svog vremena. Ovo je veliki gubitak. 

Veliko nadahnuće izgubio je i Zlatko Vujović.

Moj početak karijere bio je 1978. kad me u momčad stavio Tomislav Ivić u kojioj sam par godina bio standardan igrač. Uveo me u sve nogometne vještine i njemu mogu najviše zahvaliti što sam nešto u svojoj karijeri napravio. Velika mu hvala. Bio je jedan od najvećih trenera u svijetu.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • rokyri 25.06.2011.

    Otišla nam je velika legenda, veliki nogometaš i još veći čovijek i veliki gospodin. Dragi Iviću neka ti je laka Hrvatska zemlja i obitelji iskreno saućešće.

  • goran gad 25.06.2011.

    lijepo je čitati kako veliki nogometaši biranim riječima govore o treneru... onako iskreno sa velikom tugom... to sve govori kakav je bio trener, a prvenstveno čovjek.... R.I.P šjor Ivić:(

Komentiraj...
Vidi sve komentare