To je to što me zanima!

Zbog otkaza Hrvatska će biti favorit na Eurobasketu

Dirk Nowitzki, Jose Calderon, Andrej Kiriljenko tek su neki od NBA igrača koji neće igrati u Poljskoj u rujnu. Hrvatskoj 'nedostaje' samo Gordan Giriček
Vidi originalni članak

Prošlih deset godina imali smo sjajan odnos s Dallas Mavericksima, koji su uvijek omogućavali Dirku da igra za reprezentaciju. U potpunosti prihvaćamo njihovu odluku, objavili su iz njemačkoga košarkaškog saveza nakon što je vlasnik Mavsa Mark Cuban prošlog vikenda zabranio Nowitzkom da ovog ljeta zaigra na Europskom prvenstvu. Rizik od ozljeda, krivo tempirana forma za izazove NBA lige, zamor u završnici sezone, sve su to razlozi zbog kojih klubovi ne žele da njihove skupe zvijezde igraju za reprezentaciju. A Dirk Nowitzki, koji je godinama bio primjer ljubavi prema svojoj zemlji, koji je svim srcem igrao za Njemačku, iako je bez njega to vrlo limitirana momčad, samo je posljednja u nizu zvijezda koje neće ovog rujna igrati u Poljskoj.
Slična je situacija s playmakerom Toronta, Španjolcem Calderonom. On neće riskirati obnavljanje ozljede, koja je i njemu i klubu upropastila prošlu sezonu. Luol Deng i Ben Gordon dobili su britansko državljanstvo i trebali pojačati tu skromnu reprezentaciju, ali i oni će se radije odmarati i pripremati za NBA. Neki, poput Rusa Kiriljenka, nisu ni dali konkretno objašnjenje otkaza.
Mnoge druge zvijezde oprostile su se od reprezentacije, neke se nisu oporavile od ozljeda, a neke će se jednostavno odmarati. I nitko ih neće proklinjati kao što su to činili Hrvati u slučaju Nikole Vujčića. Zbog nezgodnog termina, uoči početka sezone, takvi su otkazi normalni. A i izvrsna prilika za našu reprezentaciju, koja je konačno kompletna. Nema samo Giričeka, ali njega su ionako svi odavno otpisali. I struka, i suigrači, i navijači.

ŠPANJOLSKA - Calderon se u dogovoru s klubom odmara, Rodriguez je ozlijedio gležanj, Jimenez se umirovio od reprezentacije, a Pau Gasol je upitan zbog ozljede prsta.

LITVA - Jasikevičius i Šiškauskas više neće igrati za reprezentaciju, Macijauskas se dugo bori s ozljedom, a Kaukenas je otkazao kako bi bio uz bolesnog oca.

RUSIJA - Naturalizirani Amerikanac J. R. Holden, koji je Rusiji 2007. donio europsku titulu, ovog će se ljeta odmarati. Andrej Kiriljenko nije ponudio razloge otkaza.

SLOVENIJA - Nikad jača Slovenija ne može računati samo na Bečirovića, koji je operirao koljeno. Nesterovič je već lani najavio da više neće igrati za reprezentaciju.

GRČKA - Grci će u Poljskoj biti bez dvaju najboljih bekova. Theo Papaloukas će se odmarati, a Dimitris Diamantidis nije se oporavio od ozljede. A oni su im nositelji igre.

SRBIJA - Rakočević je ozlijeđen, ali neće biti ni drugih zvijezda, poput Stojakovića, Jarića, Miličića, Radmanovića. Zbog pomlađivanja na njih se više ne računa.

VELIKA BRITANIJA - Skromni Britanci nadali su se pomoći NBA zvijezda Luola Denga i Bena Gordona. No obojica će se ipak radije pripremati za dugotrajnu NBA sezonu.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • vlado1985 20.08.2009.

    Gospoda draga,kakvi smo mi tu favoriti,te reprezentacije koje ste vi nabrojali i bez tih igrača bi nas pobjedile,daj Bože da nije tako ali to je realnost. Što se tiče reprezentacije Srbije njima ovi igrači nisu potrebni jer imaju odlične mlade igrače,iako po imenima nisu baš poznati osim Krstića i Veličkovića,a Miličića nema zbog toga što mu je žena rodila valjda a ne jer je star,dečko ima 23 godine. Sve u svemu mlada ali vrlo opasna reprezentacija. Što se nas tiče mi smo europski prosjek i ništa više,možemo da dobijemo svakog a i da izgubimo a to nije stvar koja krasi FAVORITE, našim dečkima puno sreće u Poljskoj i nek se bar domognu nekog mjesta za vizu na svjetsko prvenstvo

  • _marin32_ 20.08.2009.

    http://hr.test-iq.com/#114704

  • platana 19.08.2009.

    a gdje je francuska njima nece igrati pola ekipe a srbija mi izgleda najvise popusila

Komentiraj...
Vidi sve komentare