To je to što me zanima!

Zbog srca ostavlja nogomet: U zadnjem nastupu izbacio Celtic

Rumunjski Cluj je nakon 1-1 u prvoj utakmici na Celtic Parku morao zabiti bar gol za prolazak dalje. Ne da su dali gol, već četiri gola (4-3), a njihov napadač George Tucudean (29) 'zaokružio' je svoju nevjerojatnu priču
Vidi originalni članak

Imaš još jednu utakmicu. Znaš da ti je ovo zadnje kad ćeš kročiti na teren, zadnji put da ćeš osjetiti huk s tribina. Ako se posreći, možda zabiješ gol pa se oprostiš od najvažnije sporedne stvari na svijetu. I ideš na noge Celticu, u njihovom dvorištu. Sa 15 godina su ti rekli da nisi dovoljno dobar za njih, a sad im imaš priliku 'presuditi'. Doktor je svoje rekao: 'George' ovo ti je zadnji put na terenu... I onda je Tucudean zabio gol u 98. minuti utakmice za 4-3 i 'zabetonirao' nevjerojatni prolazak rumunjskog Cluja protiv Celtica! Kako je samo plakao Tucudean, a imao je i zašto...

Nogomet piše nevjerojatne priče. Jedna takva je i ona Georgea Tucudeana (28), napadača rumunjskog Cluja. Rumunji ne samo da su napravili veliki pothvat i iz kvalifikacija za Ligu prvaka izbacili Celtic, već su se i oprostili od svog napadača koji mora u mirovinu. Sa 28 godina mogao bi odigrati još nekoliko godina na najvišoj razini, ali neke stvari su ipak jače.

Imao dvije operacije srca

Prošog je mjeseca Tucudean bio u Austriji gdje su mu operirali srce te je propustio mali dio sezone. 

- Doktori su mi rekli da sam siguran i da se ništa neće dogoditi. Vjerujem im da se ništa neće dogoditi, spreman sam jednako kao i svi ostali, ali bit će to teško za mene. Nadam se da ću moći zaigrati protiv Celtica jer sam tamo bio na probi s 15 godina i nisu me uzeli. A igrao sam s poznatim igračima poput Vennegoor of Hesselinka, Shunsukea Nakamure i Artura Boruca. Ovakve utakmice jednostavno su one u kojima želite nastupiti i dati sve od sebe - rekao je napadač Cluja prije utakmice u Škotskoj.

Njegov je Cluj imao osiguran prolazak, a on je u 98. minuti lukavo pričekao loptu iza domaće obrane, došao ispred Baina i 'hladno', kao najbolji svjetski napadači, lagano prebacio loptu preko domaćeg golmana za veliko slavlje Rumunja (4-3). Nekoliko je puta spominjao kako bi mu iz zdravstvenih razloga ta utakmica trebala biti posljednja u karijeri. Tucudean će vjerojatno otići, ali napravio je to sa stilom.

U suzama je napustio Celtic Park. Vjerojatno je baš na tom mjestu želio izgraditi karijeru, bio je to dječački san 15-godišnjaka pozvanog u Škotsku. Nije mu se ostvario, ali sad im je na svojevrstan način pokazao koliko vrijedi i na najljepši mogući način rekao svoje posljednje zbogom zelenom terenu.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • jelacicplac 15.08.2019.

    Ima jedan osječanin sada je u zagrebu, pije od rođenja i još je živ. Samu mu je nosina plava, bože, ni za gledat.

  • paulomacado 14.08.2019.

    Bravo!!

  • kajzer/soze/80🇷🇸 14.08.2019.

    Stvarno prava muška sportska priča,kao u filmu...Svako dobro za lika nadalje u životu i budućnosti👏

Komentiraj...
Vidi sve komentare