To je to što me zanima!

Zbor sportskih novinara: Židak bi trebao dobiti ulicu u Zagrebu

Na sjednici u ponedjeljak Izvršni odbor Hrvatskog zbora sportskih novinara predložio je da se inicijativa uputi Gradu Zagrebu. Tomislav Židak preminuo je prije dva mjeseca u dobi od 64 godine
Vidi originalni članak

Izvršni odbor Hrvatskog zbora sportskih novinara (HZSN) predložio je da se sadašnji Maksimirski perivoj, prilaz od Ulice Dinka Budaka i okretišta tramvaja na jugu Dinamovog stadiona do stadiona GNK Dinamo, preimenuje 'Prilaz Tomislava Židaka'.

Tomislav Židak je tijekom 42-godišnje karijere ostavio neizbrisiv trag u istraživačkom novinarstvu te kao kolumnist i urednik, a umro je prije dva mjeseca u Zagrebu u dobi od 64 godine.

Židak se rodio 1. siječnja 1953. u Vugrovcu kraj Zagreba, a novinarstvom se počeo baviti 1975. godine u Studentskom listu. Najveći dio novinarske karijere pisao je za Sportske novosti i Jutarnji list, a za svoj rad dobio je brojna novinarska priznanja.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • shoogy-woogy 13.06.2017.

    Trg Akoholicara i Lazova 13 , nova adesa HNSa !

  • Pivica velika 13.06.2017.

    Čime je zaslużio?Zato što je pisao u sportskoj rubrici za dobru plaću? Onda może i ulica Mladena Delića, Relje Bašića,Milke Babović kada umre itd.Zašto nedati ime ulici po nekom vozaču ZETa koji vozi 40 god.tramvaj i malo malo dobije po piksi.Ti koji su to predlożili su njegovi drugovi iz kafića.Svaka čast njemu,ali ulica po njemu????On je bio običan novinar,puno lošiji nego ga sad nakon smrti pokušavaju prikazati!

  • nikola54 13.06.2017.

    Def,ako bi neki novinar trebao dobiti ulicu to je Zidak. Stvarno je bio gust citati njegove clanke sa spretno uklopljenim anegdotama i opaskama. Bojim se da nemamo vise takvih...

Komentiraj...
Vidi sve komentare