To je to što me zanima!

Zdravko Mamić izvrijeđao i otjerao Branka Ivankovića!

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Mamiću nedostaje kućnog odgoja, prijateljima je rekao Ivanković, no to je Zdravko doznao. Samo je čekao pravi trenutak da ga potjera iz kluba...
Vidi originalni članak

Naš klub i dosadašnji trener Branko Ivanković sporazumno su se razišli tri dana prije "utakmice desetljeća", u kojoj će Dinamo, u sklopu trećega kola skupine D Kupa Uefe, u četvrtak na Maksimiru odmjeriti snage s moskovskim Spartakom, objavljeno je u ponedjeljak navečer na službenim stranicama NK Dinama. Malo potom stigle su i podrobnije informacije o razlozima trenerova odlaska. Raskid je sporazum, ali tako je vjerojatno samo zbog goleme odštete, koju bi klub trebao isplatiti Ivankoviću u slučaju otkaza od strane kluba.
Priča ide ovako... Navodno je Branko Ivanković u krugu prijatelja ovih dana izrekao ovo:
- Zdravko Mamić se ponaša kako se ponaša jer nema osnovnog kućnog odgoja!
Ta je izjava "brzinom svjetlosti" došla do Mamića, koji nije mogao trpjeti takav trenerov odnos prema njemu. Sljedeći čin je opaska Zorana Mamića na trenerov račun. U lice mu je rekao da uopće nema autoriteta nad momčadi.
- Ako je tako, možda je bolje da se rastanemo - prepričali su prisutni Profesorov odgovor. Nakon toga je mlađi Mamić "eksplodirao" i nešto kasnije došao po Ivankovića. Njega i cijeli stručni stožer dignuo je iz autobusa i pozvao na stranu. A "na strani" je čekao Zdravko Mamić, još uvijek bijesan zbog informacije da ga je Ivanković "olajavao". Svjedoci kažu da se Mamić služio vokabularom koji nije pristojno prenositi. Uvrede su pljuštale na sve strane, u što nekako i nije teško povjerovati...
- Da više nisi ušao u autobus! Ni ti ni itko iz tvog stožera! - navodno je grmio Maminjo.
Dakle, osim Ivankovića, otkaz su u tom trenutku dobili i pomoćnici Marijan Vlak, Hrvoje Braović i Boris Kubla, kao i kondicijski trener Miljenko Rak te trener golmana Mario Jozić. Kada su se strasti samo malo primirile, Mamić je shvatio da mu sada neće imati tko odvesti momčad u Čatež, pa je "pomilovao" Braovića, a Vlaka imenovao prvim trenerom. Ili, kako stoji u priopćenju, Upravni odbor je Vlaka imenovao trenerom. A zna se što u Dinamu to znači.

'NEMAM VREMENA ZA TEBE, ODI U VARAŽDIN'
Dinamo je prvi na ljestvici, a u Europi imamo realnu šansu da izborimo proljeće, u čemu nismo uspjeli već 39 godina. Što više hoćete, prije samo nekoliko dana je govorio Zdravko Mamić pred novinarima u obranu svoga trenera.
- Činjenica je da su naši rezultati puno bolji od igre - rekao je Mamić ranije u ponedjeljak u eter Plavog radija. Iako su dugo čvrsto stajali iza trenera, niti su počele pucati nakon pobjede protiv Croatije iz Sesveta. Nakon svake utakmice Mamići su s trenerom išli na večeru i razgovarali o momčadi, a ovoga puta Ivanković je šokirao braću:
- Danas ne mogu s vama, moram u Varaždin - rekao im je. E, tu je puklo. Konačno je Zdravko i javno počeo kritizirati trenera kojeg je dotad isključivo hvalio.
- Imamo najboljeg trenera u Hrvatskoj, Ivanković će biti trener Dinama dok god on to bude želio - još je jedna Mamićeva izjava koja je viješću o smjeni postala besmislena.
Kako je Ivanković odgovorio Mamićima nakon Sesveta, tako je Zdravko odgovorio Branku nakon Zadra.
- Odi u Varaždin, nemam vremena za tebe - odbrusio je Mamić Ivankoviću u nedjelju. I ranije mu je prigovarao da premalo vremena provodi u klubu, a previše u svom kafiću u Varaždinu. Sada mu je prekipjelo...

Idi na 24sata

Komentari 59

  • zanica 29.11.2008.

    Ne kužim se u nogomet. Više u nogometaše. Mamić nema sportskog duha. (ne)čisti biznis!

  • johntaylor 26.11.2008.

    ANTE GOTOVCA ZA PREMIJERA

  • ST0001IM 25.11.2008.

    I onda ce se \"profesor\" vratit dogodine za šaku eura više što mu mamić ponudi. Jad od čovika.

Komentiraj...
Vidi sve komentare