To je to što me zanima!

Ždrijeb je osvježio sjećanja na legendarna finala protiv Barce

Krajem devedesetih Zagreb je triput u nizu gubio u finalima od Barce. Na tribinama su bili Bad Blue Boysi, a klub je igrao u Ledenoj. Sad im se moćna Barca vraća...
Vidi originalni članak

PPD Zagreb će u četvrtfinalu rukometne Lige prvaka igrati protiv moćne Barcelone predvođene Nikolom Karabatićem, Noddesbom, Entrerriosom, Rutenkom, Lazarovom... No ima jedna Barcelona koja je bila još moćnija.

Zagreb je od 1997. do 1999. godine triput u nizu gubio u finalima Lige prvaka od Barcelone. Bile su to godine u kojima se Ledena dvorana tresla od navijanja, Bad Blue Boysi bili su na tribinama, a Badel 1862 u ta tri finala nikako nije mogao napraviti onaj zadnji korak prema trofeju. Barcelona je u tom prvom finalu 12. travnja 1997. kod kuće slavila 31-22. Zagreb je u Ledenoj dvorani u čudesnoj atmosferi dočekao Katalonce. No ništa nisu mogli. Barca je pobijedila 30-23 i osvojila naslov.

Sljedeće godine ponovio se slučaj iz prethodne. Barcelona je sjajnom utakmicom kod kuće (28-18) praktički osigurala naslov. Zagreb se držao hrabro, ali protiv takve Barcelone nije išlo. U trećem finalu Badel je prvu igrao kod kuće. Bilo je 22-22, a Barcelona je uvjerljivo slavila u uzvratu s 11 golova prednosti.

Sad se Barcelona vraća. Zagreb više ne igra u Ledenoj dvorani, Bad Blue Boysa odavno nema na tribinama, nema Zagreb ni izbliza tako dobre igrače kao krajem devedesetih, ali ima mladu i agresivnu momčad, koju je Veselin Vujović maestralno posložio. A ima Zagreb i Arenu u kojoj su redom padali Kiel, Metalurg, Meškov, PSG, La Rioja i Kolding. Zašto ne bi i favorizirana Barcelona?

Idi na 24sata

Komentari 22

  • gospon fulir 25.03.2015.

    To su bila vremena, ovo sad bez BBB je kamilica.

  • Mercedes s klasa 25.03.2015.

    Tko će zaboravit te sve utakmice i toliko navlačenje sudaca na stranu barcelone...Ali znat će ovi mladi pošteni vratiti. Samo se nadam da se neće opet ulaznice dijeliti za badava..Nek ulaznice budu 20-30 kn i dvorana će biti puna

  • zgpurger1 25.03.2015.

    Jučer sam spomenul finale 99 i moram opet reć da je to bila najveća rukometna krađa do sad.Prva tekma u Ledenoj 22:22,a onda cirkus od suđenja u Barceloni.I ak je bilo šanse da tekma bude u egalu suci su se debelo pobrinuli da se to ne dogodi,katastrofa.EHF i dalje daje vjetar u leđa"velikima"i tu nitko niš ne može,to su viši interesi i bok.Zagreb ima odličnu mladu ekipu i vrhunskog trenera i pokazal je da može sa svima igrat.Sad se treba "pograbit"i sa možda najvećim,sa Barcom.Neka bude kako mora bit,znam da će bit dobra tekma.

Komentiraj...
Vidi sve komentare