To je to što me zanima!

Ždrijeb kvalifikacija za SP 2022. će biti 29. studenoga u Kataru

UEFA je objavila da će europske kvalifikacije za SP 2022. u Kataru krenuti u studenome 2021. godine. Ukupno 55 reprezentacija igrat će u 10 skupina sa po pet momčadi te još pet sa šest reprezentacija
Vidi originalni članak

Dok pandemija korona virusa i dalje traje, krovna svjetska nogometna organizacija polako preslaguje kalendare za nadolazeća veća natjecanja. Tako su odlučili da će kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine krenuti u studenome sljedeće godine, dok će ždrijeb biti 29. studenoga ove godine. Hrvatska će, kao šesta na Fifinoj ljestvici, biti u prvoj jakosnoj skupini prilikom ždrijeba.

NOVI KALENDAR "VATRENIH" Kad u Hrvatsku stiže Cristiano, a kad svjetski prvaci Francuzi?

Deset pobjednika skupina će se izravno kvalificirati, a deset drugoplasiranih reprezentacija, uz dvije najbolje iz Lige nacija koje se nisu kvalificirale, igrat će u doigravanju za preostala tri mjesta. Doigravanje je na rasporedu u ožujku 2022., a termin Svjetskog prvenstva je od 21. studenoga do 18. prosinca te godine.



Odlučeno je i da u istoj skupini iz političkih ili drugih razloga ne mogu biti Srbija i Kosovo, Bosna i Hercegovina i Kosovo, Kosovo i Rusija, Rusija i Ukrajina, Španjolska i Gibraltar te Azerbajdžan i Armenija. Također, odlučeno je i da u istoj reprezentaciji ne može biti više od tri reprezentacije država u kojima je veliki problem igrati zimi: Bjelorusija, Estonija, Farski Otoci, Finska, Island, Latvija, Litva, Norveška, Rusija i Ukrajina

Idi na 24sata

Komentari 4

  • BlackRonsky 19.06.2020.

    Ne shvaćam te kvalifikacije.. Počinju u studenome 2021. i već u ožujku su dodatne kvalifikacije.. Šta će to biti utakmice svaki drugi tjedan?

  • Komisionar 18.06.2020.

    Ajmooo💪🏻🔥

Komentiraj...
Vidi sve komentare