To je to što me zanima!

Mandžo protiv Kalinića, Kovač u Kloppci: Bayern na Liverpool

Najjači par osmine finala je spektakulrni dvoboj između Bayerna i Liverpoola. U hrvatskom okršaju sučelit će se Kalinić i Mandžukić, odnosno Juve i Atletico, dok će Real i Modrić igrati protiv Ajaxa...
Vidi originalni članak

Manchester City ide na Schalke, Manchester United na PSG, Tottenham je "izvukao" Borussiju Dortmund, Olympique Lyonnais Barcelonu, Roma će igrati protiv Porta, a Ajax je dobio teškog suparnika branitelja naslova Real Madrid.

Najjači parovi su definitivno prošlosezonski finalist Liverpool, u čijim redovima igra hrvatski reprezentativac Dejan Lovren i kojeg vodi Jürgen Klopp i minhenski Bayern na čijoj je klupi bivši hrvatski izbornik Niko Kovač. Još jedan zanimljiv par osmine finala je svakako okršaj Juventusa i Atletico Madrida, a tu će se na suprotnim stranama naći Mario Mandžukić i Nikola Kalinić.  

Klubovi su u ždrijebu bili podijeljeni u dva bubnja. U prvom je bilo osam pobjednika skupina, a u drugom osam klubova koji su osvojili drugo mjesto. U osmini finala ne mogu međusobno igrati klubovi iz iste zemlje, niti klubovi koji su igrali u istoj skupini.

Utakmice osmine finala na rasporedu su 12. i 13. veljače, te 19. i 20. veljače, dok su uzvrati 5. i 6., te 12. i 13. ožujka. Ove godine finale Lige prvaka igrat će se 1. lipnja u Madridu na stadionu Wanda Metropolitano.

Ove sezone i to već od osmine finala Liga prvaka će koristiti video tehnologiju (VAR). VAR je u Ligu prvaka trebao biti uveden tek od iduće sezone, ali je UEFA odlučila ranije ga uvesti zbog čestih sudačkih pogrešaka.

Parovi osmine finala Lige prvaka:

Schalke 04 - Manchester City

Atletico Madrid - Juventus 

Manchester United - PSG 

Tottenham - Borussia Dortmund

Olympique Lyonnais - Barceloma

Roma - Porto 

Ajax - Real Madrid 

Liverpool - Bayern München

Idi na 24sata

Komentari 206

  • 17.12.2018.

    Kovač u Kloppci.Lijepa igra riječima. Ali tko može garantirati da će Kovač u veljači još uvijek biti trener Bayerna.

  • NEO 23 17.12.2018.

    Juventus barcelona finale

  • 17.12.2018.

    Barca, PSG i City prolaze ko od šale

Komentiraj...
Vidi sve komentare