To je to što me zanima!

Zekić: U Sheriffu vjerujemo u čuda, možemo izbaciti Rijeku

Svi moji igrači uvjereni su kako se mogu plasirati u skupinu EL. Tko ne vjeruje u prolaz, taj mi ne treba, kaže Zoran Zekić, bivši napadač Kamena, Rijeke i Dinama
Vidi originalni članak

Rijeka je u prednosti samo zato što je uigranija od nas, ali mi nismo ništa lošija momčad od njih. Imamo iste šanse kao i uoči prve utakmice, uvjeren je trener moldavskog Sheriffa Zoran Zekić.

Rijeka s Kantride nosi minimalnu prednost od 1-0. Zekić je svjestan kako njegov nekadašnji klub ima odličan rezultat, ali ne i nedostižan.

- Svi moji igrači uvjereni su kako se mogu plasirati u skupinu Europske lige. Tko ne vjeruje u prolazak, taj mi ne treba. Ne mora ni doći na utakmicu - kaže bivši napadač Kamena, Rijeke i Dinama.

U plasman u Europsku ligu vjeruje i uprava.

- Naravno da zahtijevaju plasman u Europu, ali zahtijevali su ga i protiv Slovana iz Bratislave, koji je 30 posto slabija momčad od Rijeke, pa smo ispali - otkrio je Zekić, koji se već nakon deset mjeseci navikao na život u Tiraspolju.

- Bilo je problema u početku. Nisam znao jezik, nisam poznavao nikog, ali s vremenom sam se priviknuo. Naučio sam jezik, upoznao ljude, sad mi je mnogo lakše - priznaje Zekić i otkriva kako mu ruski nije bilo teško naučiti:

- Nisam ga učio u srednjoj školi. Počeo sam kad sam došao u klub i dobro mi ide.

Iako za plasman u Europsku ligu mora pobijediti svoj nekadašnji klub, kaže kako neće biti pojačanih emocija.

- Ako je i bilo emocija, bilo ih je uoči prve utakmice, kad sam se vratio u Rijeku. Zvali su me prijatelji na telefon, s nekima sam se i susreo, ali sutra ih neće biti - kaže Zekić.

Iako su u zadnjih 14 godina čak 13 puta bili prvaci, europske utakmice ostavile su traga i na njima, baš kao i na Rijeci

U prošlom kolu odigrali su bez golova s Milsamijem kod kuće. U uvodnih pet kola Sheriff ima dvije pobjede, dva remija i poraz. Prošle sezone, u kojoj je bio prvak Moldavije, imao je samo tri remija i dva poraza u sezoni.

Idi na 24sata

Komentari 20

  • Indeficienter 28.08.2014.

    Sretno Rijeka

  • -Rio 27.08.2014.

    Ovakve iskompleksirane osobe kojima je vrhunac dana doci i napisati komentar o Hajduku mi uvjek poprave dan.Nasu velicinu dokazuje to sto su se'svi hr klubovi i sve navijacke skupine morale ujediniti da bi nam se mogle suprostaviti i opet nam ne mogu nista sem pljuvat kao balavci po portalu.Hajduk ce opet biti Hajduk,bilo za godinu il deset,al bitno je da nikom nije skinuo gacice kao ostatak lige i kako nema nekog serifa koji ce radit sta mu se hoce.

  • armando79 27.08.2014.

    Rijeka će proći ali kapa dolje Zekić igračina...

Komentiraj...
Vidi sve komentare