To je to što me zanima!

'Želimo uzeti prvenstvo ili kup, a po mogućnosti i oba trofeja'

Prije godinu dana za Sahitija nije bilo mjesta niti na klupi Hajduka, a danas je standardan u momčadi koja je u međuvremenu pojačana s desetak vrlo kvalitetnih igrača!?
Vidi originalni članak

Nakon što u Hajduku nikako nije dobivao priliku, na početku prošle sezone u potrazi za minutažom Emir Sahiti otišao je na posudbu u Šibenik. Opći je bio dojam da je posudba u Šibenik samo međustepenica prema razlazu s Hajdukom, no Emir se nije planirao samo tako predati i odustati. Od prvoga dana posudbu je shvatio kao novu priliku za dokazivanje, i uspio. Ne samo da je odigrao jako dobro, nego je izborio i povratak na Poljud, a onda i standardno mjesto u postavi. Godinu ranije za njega nije bilo mjesta niti na klupi Hajduka, a danas je standardan u momčadi koja je u međuvremenu pojačana s desetak vrlo kvalitetnih igrača!?

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

 

- Od prvoga dana moj cilj je bio izboriti se za povratak u Hajduk i dokazati da vrijedim. Hvala treneru Renduliću i ljudima u Šibeniku koji su mi ukazali povjerenje kad je malo tko vjerovao u mene. Rekao bih, samo moja obitelj i manager Adrian Aliaj, koji je preuzeo brigu o mojoj karijeri i jako mi je pomogao – kaže Sahiti, koji je podigao dosta prašine nakon što je gol Hajduku na Poljudu proslavio na pomalo neobičan način.

- Već sam pojasnio kako moja proslava nije bila uperena protiv kluba i navijača, nego protiv nekih ljudi koji su vodili klub, a nisu vjerovali u mene. Posudba u Šibenik mi je otvorila vrata, zabio sam gol i bio sam iznimno sretan što sam dokazao da vrijedim. Nakon što sam debitirao za Hajduk prebačen sam u B momčad i praktično ispao iz svake konkurencije. Čekao sam priliku koja nije dolazila, ali nisam gubio vjeru u sebe. Šibenik se nudio kao najbolja opcija, i stvarno sam zahvalan svima u klubu, od suigrača, preko trenera do uprave na lijepom prijemu i prilici da pokažem što znam.

Sportski direktor Hajduka Mindaugas Nikoličius izjavio je kako je Emir jedan od najboljih ofenzivnih igrača u HNL-u.

- Nadam se da ću opravdati njegovo povjerenje dobrim igrama. Rekao sam mu na početku sezone da ću dati sve od sebe i tako pomoći momčadi. Prošle sezone zabio sam sedam golova i dva puta asistirao, vidjet ćemo kako će biti u ovoj, Hajduk je ipak bolja momčad od Šibenika.

U nedjelju će se prvi put od odlaska iz Šibenika Emir vratiti na Šubićevac i s Hajdukom juriti nova tri boda koja ih ostavljaju u utrci za vrh ljestvice.  

- Bit će malo neobično, do nedavno sam i sam bio tamo, puno je tamo suigrača i prijatelja s kojima sam ostao u dobrim odnosima, od Jurića, Batarela, preko Ćurića, Rogića..., a tamo mi je i brat Suad. Ali Hajduk je veliki klub, s najboljim navijačima u Hrvatskoj, i svi mi očekujemo da se vratimo u Split s tri boda. Brat kaže da su i oni dobri, da imaju dosta mladih igrača, prijete iz kontra napada... ali barem on neće igrati, ima upalu tetiva i mora pauzirati mjesec dana.

Braća su skupa igrala u Rabotničkom i Šibeniku, Emir se nada da bi jednoga dana mogli ponovno igrati skupa, zašto ne, i u dresu Hajduka.

- Nogomet je nepredvidiv, nikad ne znaš gdje će te odvesti. Sigurno da bi obojica željeli opet igrati skupa – kaže Emir, koji je nam je potvrdio i kako su ambicije Hajduka u ostatku sezone najviše moguće.

- Dobra smo momčad, na dobrom smo putu, nadam se osvajanju kupa ili prvenstva, a ako je moguće i oba trofeja. Svjesni smo da su Dinamo, Rijeka i Osijek jaka konkurencija, ali i mi smo dobra momčad i imamo velika očekivanja. Pogotovo kad su uz nas navijači koji su naša velika snaga i poticaj.

Hajduk će u Šibeniku igrati bez Livaje, vjerojatno i bez ozlijeđenih Krovinovića, Vukovića, od ranije nema Eduoka, Posavca, Čuića....

- Imamo širinu i moramo pokazati da možemo nadomjestiti izostanak svakog igrača, pa i Livaju.

Velika je dilema na kojoj poziciji Sahiti može dati najviše, neki ga vide na lijevom boku, u Hajduku uglavnom igra na desnom...
Igram tamo gdje me trener stavi. Igrao sam na oba krila, pa i na "osmicama", gdje god treba tu sam da uskočim i pomognem momčadi. Sve zavisi o željama i potrebama trenera, ali ako mene netko pita, najbolje se osjećam na lijevom krilu, tako da mogu prodirati prema sredini desnom nogom.

Slična dilema postoji i za koju će reprezentaciju Sahiti zaigrati. U mlađim uzrastima igrao je za Albaniju a seniorski poziv još uvijek čeka. Albanije ili Kosova...

- Nisu me još kontaktirali ni Albanija ni Kosovo, ali sigurno da razmišljam i o tome. Porijeklom sam iz Prištine, rođen sam u Zemunu, igrao sam za Prištinu i Rabornički prije dolaska u Hajduk i imam mogućnost izbora.

Pa ako i ima dileme oko pozicije na kojoj igra i reprezentacije, dileme nema oko grada u kojem bi volio živjeti.

- Ako nakon karijere budem živio u Hrvatskoj, bit će to Split i niti jedna drugi grad. Lijepo mi je bio i u Šibeniku, volio sam šetati uz more, ali Split mi je na prvom mjestu, čsto sam dolazio u njega i dok sam igrao u Šibeniku. Split je broj jedan...

Idi na 24sata

Komentari 138

  • 17.10.2021.

    Sanjaj dalje budi sretan da ste u prvoj ligi😂😂😂😂

  • 15.10.2021.

    Mjesto koje zeliš zna se od6.-4. A kup možeš sanjati😉🤣🤣🤣😆

  • Crni_petar 15.10.2021.

    Možete uzeti i konferencijsku ligu šta se mene tiče

Komentiraj...
Vidi sve komentare