To je to što me zanima!

ZEŠ: HOO ni kune ne predviđa klubovima, želimo promjene...

"ZEŠ podržava inicijativu ministra za promjenama u Hrvatskom olimpijskom odboru. Posebno naglašavamo da cijeli sustav financiranja hrvatskog sporta treba mijenjati"
Vidi originalni članak

Povodom inicijative ministra sporta Željka Jovanovića za promjenama u Hrvatskom olimpijskom odboru, javila se Zajednica ekipnih športova grada Splita. Njihovo priopćenje donosimo u cijelosti:

Priopćenje ZEŠ-a:

"Zajednica ekipnih športova grada Splita zalaže se za sustavne promjene u hrvatskom sportu. U tom smislu ZEŠ podržava inicijativu ministra Željka Jovanovića za promjenama u Hrvatskom olimpijskom odboru, te koristimo ovu priliku da naglasimo da cijeli sustav financiranja hrvatskog sporta treba mijenjati jer je usmjeren ka ostvarivanju partikularnih, klijentelističkih interesa, a ne sporta u cjelini. Već smo ranije isticali ovaj problem. Apeliramo da na kraju ipak sportaši dobiju što zaslužuju, da vratimo hrvatski sport na respektabilnu razinu, a ne da rezultat svega bude samo promjena ljudi, a ne lošeg sustava.

Ponovit ćemo još jedanput: sport je jedina društvena grana u RH čije financiranje nije osigurano zakonom. Financiranje kulture, znanosti prosvjete... riješeno je sustavno kroz proračun, a definiramo zakonima. HOO, kao vrhovno tijelo hrvatskog sporta, niti kune u svojim programima ne predviđa klubovima!

Jedna od stavki spora između Ministarstva i HOO-a je i Sportska televizija. Po našem mišljenju, hrvatskim klubovima nužan je medijski prostor, pa smatramo da načelna ideja pokretanja Sportske televizije nije loša zamisao, ali u praksi se, nažalost, to nije pokazalo dobrim rješenjem. Naime, Sportska televizija je pred klubove postavila zahtjeve (komercijalne cijene prijenosa) koje oni, u pravilu, nisu bili u mogućnosti ispuniti, pa nije ostvaren željen efekt."

Idi na 24sata

Komentari 8

  • MilosrdniAndjeo 05.11.2013.

    Bravo HOO i ministarstvo sporta,,,zavrnite slavinu klubovima u kojima vladaju kriminalci i nogometni menadžeri.

  • hattrick 05.11.2013.

    Uvati se ti močvare

  • 05.11.2013.

    Druže Milanoviću makni ovog tipa i jamčim ti da glasujem za tebe!!! Taj konstantno ponižava Hrvate!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare